NRK Meny

Protest mot lavere satser

– Hvordan skal vi klare å kjøpe mat, klær og betale for lege, tannlege og medisiner, når vi bare får 2340 kroner i måneden? Spør asylsøkerne Mengstab Gebermdhin og Semera Berhane fra Eritrea i dagens pd.no. Sammen med om lag 20 asylsøkere møtte de opp på kontoret til Fossnes Mottaksdrift i Folkets Hus onsdag formiddag, for å uttrykke sin frustrasjon over de nye statlige satsene for livsopphold. Semera har bodd 5 år i Norge - de siste 18 månedene på mottak i Porsgrunn. Han har fortsatt ikke papirer som gjør det mulig for ham å søke arbeid eller ta utdanning. Satsene trer i kraft fra 16. januar.

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.