NRK Meny
Normal

Prestisjenominasjon til Horst og Lahlum

Jørn Lier Horsts Jakthundene er nominert til Petrona-prisen.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst kan stikke av med den prestisjetunge Petrona-prisen.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Petrona-prisen gis til årets beste skandinaviske krim i England, og skal deles ut under krimlitteraturseminaret CrimeFest i Bristol som arrangeres fra 14. 17. mai, melder forfatterens norske forlag.

Lier Horst er nominert for Jakthundene, eller The Hunting Dogs som den heter på engelsk.
Hans Olav Lahlum er nominert for sin første bok i serien om K2 og Patricia, Menneskefluene, som på engelsk heter The Human Flies.

– Nordisk krimlitteratur høster stor anerkjennelse i England, og det er svært gledelig å være blant dem som har blitt lagt merke til, sier Lier Horst.

Andre nominerte er finske Kati Hiekkapelto, islandske Arnaldur Indriason, svenske Leif G.W. Persson og islandske Yrsa Sigurardottir.

Vinneren vil motta prisen av Maj Sjowall. 3. juni lanseres Blindgang, den tiende boken i Lier Horsts krimserie.

Minner om Monika-saken

Boka til Horst kommer i juni. Han trekker paralleller mellom historien i boka og en dagsaktuell politisak fra det virkelige liv.

– Boka handler blant annet om en etterforskningsinngang som etterforskeren ikke vil se, og den tematikken har blitt aktualisert nå igjennom ulike politisaker hvor det kan se ut som om politiet mangler både evne og vilje til å innrømme at man har gått feil, sier Horst og henviser til Monika-saken.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.