NRK Meny
Normal

Russeknute: Sex med 7 på 7 dager

Sex med russepresidenten og sex med en brunette, en blondine og en rødhåret i løpet av en helg er blant årets russeknuter. Rektor mener profesjonelle aktører medvirker til stadig villere knuteregler.

Russelue

Sex i russetiden gir knute på tråden.

Foto: Keilen, Berit / NTB scanpix

Det er flere av årets knuteregler for russen som premierer sex. Har man sex med russepresidenten, får man en gullkongle eller en champagnekork i snora på russelua. Sex med en i russestyret, sex med en medruss og sex med sju forskjellige personer i løpet av sju dager er andre aktiviteter som står på knutelista på flere skoler.

Russejentene Ine Marie Sem, Pernille Aubert Gilje og Stine Strøm sier de ikke føler seg presset til å ta knutene som oppfordrer til sex.

– Det er jo noen som er litt drøye, men da er det bare å holde seg unna.

– Er russepresidenten forpliktet til å ha sex med alle som har lyst?

– Nei, selvfølgelig ikke. Hun velger jo selv hvem hun ønsker å drive sånne aktiviteter med. Et nei er et nei, presiserer de.

Russ ved Hjalmar Johansen videregående forklarer årets knuteregler.

Se video med Ine Marie Sem, Pernille Aubert Gilje og Stine Strøm i klippet over.

Det er mest for moroskyld. Det er ikke noe alvorlig.

Marcus Brando Pedersen-Slaatten, russepresident ved Skien videregående skole

Rektor reagerer

Eli Auråen

Rektor ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien, Eli Auråen, har lite til overs for russeknuter som omhandler sex.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Rektor ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien, Eli Auråen, mener profesjonelle aktører medvirker til stadig villere knuteregler.

– Det er regler som blir satt opp og som russen ofte følger. Slik jeg har skjønt det, kommer reglene ofte fra selskapene som selger forskjellige effekter til russen. Det er mange av knutereglene som ikke er bra, sier Auråen til NRK.

Går god for sex-knutene

Julie Paulsen

Russepresident ved Hjalmar Johansen videregående skole, Julie Paulsen, sier det er helt frivillig om russen vil ta sex-russeknutene eller ei.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Russepresident ved Hjalmar Johansen videregående skole, Julie Paulsen, synes det er greit å ha sex-russeknuter.

– Det er ingenting jeg må gjøre. Det er helt frivillig. Det er faste knuter hvert år, så det er ikke noe jeg styrer, sier Paulsen.

Russepresident ved Skien videregående skole, Marcus Brando Pedersen-Slaatten, har heller ikke noe imot russeknuter som handler om sex.

– Det er mest for moroskyld. Det er ikke noe alvorlig. Hvis man velger å ha det, har man det.

– Hva tenker du om at mange kritiserer russeknuter som handler om sex?

– Det er jo naturlig, så jeg skjønner ikke helt det. De som vil kritisere, får kritisere, men det er veldig uskyldig moro, sier Pedersen-Slaatten.

Marcus Brando Pedersen-Slaatten

Russepresident ved Skien videregående skole, Marcus Brando Pedersen-Slaatten, har ikke noe imot sex-russeknutene.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK