NRK Meny
Normal

– Han var en livsglad herremann

Vokalist i gruppa Postgirobygget, Arne Hurlen sørger over tapet sin gode venn, John Gerhard Steen. Gruppa har spilt på Wrightegaarden i Langesund i en årrekke, og sier de vil savne "Mr Wrightegaarden".

Postgirobygget

Postgirobygget har spilt på Wrightegaarden i Langesund i flere år.

Foto: Hans H. Bjørstad

– Jeg kommer til å huske John Gerhard som den livsglade herremannen som hadde sans for god underholdning og kunst. Han var en skikkelig idealist som sto bak mye bra i Langesund. Vi har hatt det veldig mye moro sammen, sier Arne Hurlen til NRK.no.

John Gerhard Steen (71) ble funnet livløs i en kommunal omsorgsbolig i Langesund tirsdag kveld, etter melding om en voldshendelse på stedet. Da politiet kom til stedet ble det forsøkt gjenopplivningsforsøk, men livet hans sto ikke til å redde.

Hans 40 år gamle ekssamboer er pågrepet og siktet for drapet.

– Han vil bli dypt savnet, sier Hurlen.

Han var alltid den positive husfaren som gikk rundt og smilte, og sørget for at alle hadde det bra.

Arne Hurlen, om John Gerhard Steen

– Sørget for alle

Arne Hurlen, Postgirobygget

Frontfigur i gruppa Postgirobygget, Arne Hurlen, sier hendelsen i Langesund er dypt tragisk.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Postgirobygget har spilt på konsertstedet Wrightegaarden siden 1993, og i mange år var de mye sammen med John Gerhard Steen.

– Det var veldig fine tider, og veldig gøy. Han var jo med på reisen fra starten fra den spede begynnelsen til det tok av. Han sto og lo oppe i andre etasje i galleriet han hadde, da han drev med kunstutstillinger.

– Dere har jo spilt på Wrightegaarden i Langesund i mange år. Hva betød han for konsertstedet?

– Dette er jo en av landets beste konsertarenaer, og han var nok en medvirkende årsak til det i starten. Han har nok hatt stor betydning.

John Gerhard Steen

John Gerhard Steen var eier av Wrightegaarden i Langesund. Han blir husket av mange som den livsglade 'Mr Wrightegaarden'.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Han sto der oppe og så på folkemengden som strømmet til på konsertene

Arne Hurlen- om tiden med John Gerhard Steen

– Alltid åpen og imøtekommende

Hurlen sier han kommer til å huske John Gerhard Steen som et varmt og åpent menneske.

– Man blir jo kompiser når man møter mennesker som er så imøtekommende som han var.

Han tror det blir litt rart når de til sommeren nok en gang tar turen for å spille i den lille kystbyen i Telemark.

Han har alltid vært innom hver gang vi har spilt, og nå får vi ikke sett ham mer. Det er et kapittel som er over, sier Hurlen.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no

 • Krog kjempar for OL deltaking

  Treninga på måndag vil avgjere om Magnus Krog frå Høydalsmo får den siste plassen i kombinertkonkurransen på tysdag, opplyser Norges Skiforbund. Han kjempar med Espen Andersen om den siste plassen. Magnus Krog har så langt vore reserve i OL.

  Magnus Krog
  Foto: NRK