NRK Meny
Normal

– Musikken er alt for meg

Audun Rørmark (14) fra Bø har vunnet MGPjr i bandet Unik4. Nå satser han på slåtter, hardingfele og Landskappleiken på Geilo.

Audun Rørmark
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Det er veldig deilig miljø. Mange forskjellige folk, men alle er seg selv og det er ingen som bestemmer hvordan du skal være, sier han.

Han har hatt suksess med Unik4, men med konserter og tv-opptredener følger det også forventninger til hvordan man ser ut og oppfører seg. Derfor trives han ekstra godt med folkemusikken.

– Jeg liker godt å spille slåtter, men har også prøvd meg på mer moderne folkemusikk.

– Egentlig er det VM

24.- 25. juni arrangeres Landskappleiken i Geilo. Rørmark står på deltagerlista for Bø juniorspelemannslag i spel hardingfele C.

– I fjor kom jeg overraskende høyt. Jeg håper får en god plassering i år også, men tør ikke ha for høye forventninger.

Rørmark trekker fram stemninga og miljøet når tusenvis av folkemusikkinteresserte møtes på Landskappleiken.

– Egentlig er det jo et VM i hardingfele, for det finnes jo ikke noe lignende mesterskap andre steder i verden.

"Folkemusikk forever"

Audun Rørmark har gått i lære hos Johannes Sundsvalen og til dels Ottar Kåsa. Under Landskappleiken skal Kåsa og Rørmark spille sammen i lagspill.

– Jeg skal fortsette med folkemusikk og jeg tror jeg kommer til å ha den med meg resten av livet, sier Rørmark som godt kunne tenke seg å skrive musikk for hardingfele etter hvert.

Audun Rørholt fra Bø spiller hardingfele og slåtten Kjerringa fra Tinn. Han er en del av gruppa Unik4 fra Bø, som har vunnet MGPjr.

Audun Rørmark spiller Kjerringa fra Tinn sammen med de andre medlemmene i Unik 4 under skolekonsert i Fjæreheia utenfor Grimstad

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.