NRK Meny
Normal

Politimesteren i Telemark: – Vil styrke Politi-Norge

Politimesteren i Telemark, Rita Kilvær mener forslaget til nye politidistrikter vil føre til et mer slagkraftig og sterkt politi.

Rita Kilvær

Politimester i Telemark, Rita Kilvær kan bli den nye politimesteren i et sammenslått politidistrikt bestående av Telemark, Vestfold, Buskerud, samt Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ifølge opplysninger som kom fram i flere medier mandag, er det kun to politidistrikter som ligger an til å forbli som i dag, Oslo og Øst-Finnmark.

– Om dette forslaget stemmer mener jeg det vil styrke politiet. Vi smører de ressursene vi har i dag veldig tynt utover. Vi har behov for å bli sterkere og mer slagkraftige på veldig kompliserte kriminalitetsområder. Det gjelder alt fra å følge opp overgrepssaker mot barn til å klare å etterforske alle de elektroniske mediene folk nå oppbevarer beviser i.

Hun mener større politidistrikt kan føre til større kompetanse og utveksling av kunnskap.

– Det kan sørge for at de små kompetansemiljøene vi har, kan slås sammen og bistå hverandre, sier Kilvær.

Overrasket over forskjellen

Stine Benjaminsen Nygård

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård er litt bekymret dersom forslaget til nye politidistrikter blir en realitet.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård, sier hun er overrasket over forslaget til nye politidistrikter.

Det som overrasket meg mest var at vi skulle slå sammen fem politidistrikt, mens for eksempel Øst-Finnmark skulle bestå som i dag.

Telemark politidistrikt er foreslått sammenslått med Vestfold og Buskerud, samt Asker og Bærum politidistrikt.

– Da er det vanskelig å kjenne igjen argumentasjonsrekken etter politianalysen, der det var viktig å ha ganske like politidistrikt.

Hun frykter at dette forslaget kan føre til at politiet vil miste både oppgaver og folk.

– Det vil gjøre noe med den tidligere oppbyggingen vi har hatt, der nærhet og et bredt oppgavespenn har vært vanlig. Så en viss bekymring har vi selvsagt, sier Nygård.

En avtale mellom regjeringen og støttepartiene om politireformen presenteres senere tirsdag.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.