NRK Meny
Normal

Politimesteren i Telemark: – Vil styrke Politi-Norge

Politimesteren i Telemark, Rita Kilvær mener forslaget til nye politidistrikter vil føre til et mer slagkraftig og sterkt politi.

Rita Kilvær

Politimester i Telemark, Rita Kilvær kan bli den nye politimesteren i et sammenslått politidistrikt bestående av Telemark, Vestfold, Buskerud, samt Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ifølge opplysninger som kom fram i flere medier mandag, er det kun to politidistrikter som ligger an til å forbli som i dag, Oslo og Øst-Finnmark.

– Om dette forslaget stemmer mener jeg det vil styrke politiet. Vi smører de ressursene vi har i dag veldig tynt utover. Vi har behov for å bli sterkere og mer slagkraftige på veldig kompliserte kriminalitetsområder. Det gjelder alt fra å følge opp overgrepssaker mot barn til å klare å etterforske alle de elektroniske mediene folk nå oppbevarer beviser i.

Hun mener større politidistrikt kan føre til større kompetanse og utveksling av kunnskap.

– Det kan sørge for at de små kompetansemiljøene vi har, kan slås sammen og bistå hverandre, sier Kilvær.

Overrasket over forskjellen

Stine Benjaminsen Nygård

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård er litt bekymret dersom forslaget til nye politidistrikter blir en realitet.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård, sier hun er overrasket over forslaget til nye politidistrikter.

Det som overrasket meg mest var at vi skulle slå sammen fem politidistrikt, mens for eksempel Øst-Finnmark skulle bestå som i dag.

Telemark politidistrikt er foreslått sammenslått med Vestfold og Buskerud, samt Asker og Bærum politidistrikt.

– Da er det vanskelig å kjenne igjen argumentasjonsrekken etter politianalysen, der det var viktig å ha ganske like politidistrikt.

Hun frykter at dette forslaget kan føre til at politiet vil miste både oppgaver og folk.

– Det vil gjøre noe med den tidligere oppbyggingen vi har hatt, der nærhet og et bredt oppgavespenn har vært vanlig. Så en viss bekymring har vi selvsagt, sier Nygård.

En avtale mellom regjeringen og støttepartiene om politireformen presenteres senere tirsdag.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.