NRK Meny
Normal

– Han er trygg på å bli frikjent

– Ventetiden er svært belastende for mannen som er siktet for drap av Linn Madelen Bråten. Han er imidlertid trygg på at han blir frikjent, ifølge forsvarer Arne Lie.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen er trygg på at han blir frikjent, sier hans advokat Arne Lie. Mannen venter på å bli kalt inn til avsluttende avhør.

Foto: Politiet/privat

Det har gått over to måneder siden Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya 3. august.

En politimann ved Telemark politidistrikt er fortsatt siktet for drap, selv om han ikke lenger sitter i varetekt. Nå venter mannen på å bli kalt inn til det avsluttende avhøret, der all dokumentasjon blir forelagt for ham.

– Ventetiden har utvilsomt svært belastende for ham, sier mannens advokat Arne Lie til NRK.no.

Les også:

Kjenner seg trygg

Arne Lie.

Arne Lie er forsvarer for den drapssiktede politimannen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den siktede har gitt uttrykk for at den voldsomme medieeksponeringen saken har fått har vært vanskelig å håndtere, og han ønsker dermed at saken mot ham avsluttes så snart som mulig.

Mannen skal imidlertid være overbevist om at han blir frikjent i saken.

– Han kjenner seg trygg på det endelige resultatet, men samtidig kan man ikke kan være helt sikker før resultatet foreligger, sier advokat Lie.

Les også:

Etterforskes av Vestfold

Politiet i Telemark fikk tidlig kritikk for måten de etterforsket saken, siden en av deres ansatte var tett knyttet til saken og den siktede.

Den mulige drapssaken ble så overtatt av Vestfold politidistrikt, som har etterforsket saken i to måneder. Fortsatt venter man på svarene fra den endelige obduksjonsrapporten.

NRK.no har forsøkt å komme i kontakt med politiadvokat Lise Dalhaug for kommentar, uten å lykkes.

 • Gode resultater


  Fra nyttår og frem til vinterferien i uke åtte, hadde Telesenteret i Seljord en økning i omsetningen på 24,9 prosent. Senterleder Dag Christiansen er svært fornøyd med resultatet, skriver Vest Telemark Blad.

 • Økning for markahytter

  DNT opplever en markant økning og interesse for å leie hyttene som ligger bynært til i skogen, ikke langt fra vei og annen kommunikasjon. Simon Torgersen i DNT, sier interessen er stor over hele Østlandet der hyttene finnes.

 • Får kritikk

  Barneombudet kommer med krass kritikk mot Tinn kommune og har sendt en bekymringsmelding på kommunen til utdanningsdirektoratet, det skriver TA. Saken gjelder en elev som ikke har fått den spesialundervisningen hun hadde krav på.

 • Går for bru i Skjelvikdalen

  Nye Veier leverte i går forslag til reguleringsplan for strekningen E18 Langangen-Rugtvedt. I planen kommer det blant annet frem at Nye Veier går inn for bru over Skjelsvikdalen. På tross av store protester fra de lokale velforeningene.