Nekter for å ha forlatt Linn Madelen i hjelpeløs tilstand

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Den tidligere politimannen, som er tiltalt etter Linn Madelen Bråthens dødsfall ved Breviksbrua, erkjenner falsk forklaring, men nekter for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand.

Rekonstruksjon i Bamble-saken.

Eskpolitimannen må møtte i retten i september. Dette bildet er fra rekonstruksjonen av det som skjedde på Breviksbrua.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Den tidligere politimannen, som er tiltalt etter Linn Madelen Bråthens dødsfall ved Breviksbrua, forklarer seg nå i Nedre Telemark tingrett.

Mannen forklarte i retten i formiddag at det var god stemning da han gikk sammen med avdøde opp mot Breviksbrua den natten.

FØLG RETTSSAKEN HER.

Tilstår falsk forklaring

Da den tidligere politimannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 242 "for rettsstridig å ha forlatt i hjelpeløs tilstand noen han pliktet å dra omsorg for, eller å ha latt noen slik person forbli i hjelpeløs tilstand, og forbrytelsen hadde døden til følge."

Siktelsen har en strafferamme på inntil seks år

Tiltalte er subsidiært siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

I retten i formiddag sa mannen at han erkjenner seg ikke skyldig i det første punktet, men erkjenner å ha avgitt falsk forklaring.

Forklarer seg

Tiltalen har en strafferamme på seks år, og på rettssakens første dag vil politimannen forklare seg, blant annet om den aktuelle natta.

Den tiltalte politimannen har forklart at han traff avdøde Bråthen mens han tok vakter på psykiatrisk avdeling.

I tillegg skal politiets hovedetterforsker forklare seg i retten. Det er satt av fem dager til saken.