NRK Meny
Normal

Politikolleger får kjeft på gata

Kolleger til den drapssiktede politimannen i Telemark får det glatte lag av folk på gata.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen ble fanget av dette overvåkingskamerat natten Bråthen døde. Politikolleger av den siktede opplever nå tøffe dager på jobb.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Stine Benjaminsen Nygård.

Fagforeningsleder Stine Benjaminsen Nygård sier at kollegene til drapssiktet politimann får kjeft på gata.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Fagforeningsleder i Politiets Fellesforbund Stine Benjaminsen Nygård sier at saken, der en politimann i Telemark er siktet for drap på en kvinne i Bamble, er alvorlig for politiets omdømme.

Det har gått så langt at politikolleger opplever å bli kjefta på av folk på gata.

– Vi får kommentarer som blant annet går i retning av at tilliten er svekket, sier Nygård.

Les mer om Bamblesaken:

– Vi må bare ta imot

I forrige uke ble det klart at Spesialenheten for politisaker skal etterforske telemarkpolitiets håndtering av saken.

Politikolleger opplever å få mange negative kommentarer fra folk på gata, som mener at dette er nok et eksempel på at politiet ikke gjør jobben sin, sier fagforeningslederen.

– Folk oppfatter politiet som en stor masse, så det er klart at det påvirker omdømmet vårt. Det er negative kommentarer, men det er også mange som kommer med positive kommentarer om at har forståelse for at dette er en vanskelig tid for politiet.

– Hva sier folk?

– Jeg vet ikke akkurat hva de sier, men det er uttrykk for frustrasjon. Ofte er det beskyldninger og påstander som ikke angår den politimannen eller politikvinnen som får kjefta. Vi er vant til å høre mye rart, så vi må bare ta imot.

Les også:

Kollegene er rystet

Etter at det ble kjent at en deres egne var siktet for forsettlig drap, gikk Stine Benjaminsen Nygård ut i mediene og fortalte at kollegene var rystet.

– Det blir en veldig surrealistisk og rar opplevelse for alle i politiet selvfølgelig, og det er en trist stemning på jobb. Vi er sjokkerte over at en av våre egne er involvert, men først og fremst går tankene våre til avdødes familie.

Mange ansatte er fortsatt lei seg, og har det tøft på jobb i disse dager, sier fagforeningslederen.

– Det er litt frustrasjon, men først og fremst er folk lei seg.

Politihuset Skien

På politihuset i Skien er det fortsatt en trist stemning etter at en av deres egne er siktet for drap.

Foto: Anne Lognvik / NRK

 • Hjelm seld for 10 101 kroner

  Hjelmen Karsten Warholm hadde på seg da han feira VM-gullet på 400 meter vart auksjonert bort under TV-aksjonen i går. Hjelmen høyrer til Rune «Tribune» Eikeland frå Porsgrunn. Det høgaste bodet kom på 10 101 kroner.

  Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm
  Foto: NRK
 • Ingen faglege argument

  Det er ingen faglege argument for at ei felles legevakt for kommunane i Grenland skal ligge ved Sjukehuset Telemark. Det seier sjukehusdirektør Tom Helge Rønning til TA. I Skien stiller politikarane krav om at legevakta skal ligge ved sjukehuset i Skien.

 • Sakna mann funnen i god behald

  Ein mannleg bebuar frå Gulset sjukeheim som var sakna tidlegare i dag, vart etter kort tid funnen i god behald.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.