NRK Meny
Normal

Politikollegene i Telemark er rystet

Det er trist stemning blant kollegene til den siktede politimannen. – Vi er sjokkerte over at en av våre egne er involvert, sier fagforeningslederen.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik 3. august. En politimann fra Telemark politidistrikt er siktet for forsettlig drap, noe som forferder kollegene hans.

Foto: Politiet/privat

Det er for tiden svært krevende dager på jobb for politiet i Telemark. En av deres kolleger er siktet for forsettlig drap i forbindelse med dødsfallet til Linn Madelen Bråthen (33), og varetektsfengslet i fire uker.

Politiet mener at politimannen har dyttet eller kastet den avdøde ut fra Brevikbrua.

Trist stemning

Fagforeningsleder i Politiets Fellesforbund i Telemark Stine Benjaminsen Nygård sier at den alvorlige saken setter sitt klare preg på arbeidsmiljøet.

– Først og fremst må jeg presisere at dette er en tragisk sak for den avdødes familie. Men det er klart at også for oss som kolleger blir dette uforståelig. Det er en trist stemning på jobb, sier Nygård til NRK.

Fagforeningsleder Nygård poengterer at den stadig mer dramatiske utviklingen av saken har vært svært krevende for kollegene.

– Vanligvis så er det jo sånn at politiet etterforsker straffbare forhold, og nå er det en av våre egne som blir mistenkt for å ha begått noe straffbart. Det blir en veldig surrealistisk og rar opplevelse for alle i politiet selvfølgelig.

Og legger til:

– Jeg tror iallfall at ingen av oss kolleger var forberedt på det som skulle komme.

Les også:

Stine Benjaminsen Nygård

Fagforeningsleder i Politiets forbund i Telemark sier at saken preger arbeidsmiljøet og at det er en trist stemning på kontorene.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Må tåle kritikk

Telemark politidistrikt har måttet tåle mye kritikk for sin håndtering og etterforskning av saken.

Politiveteran Finn Abrahamsen mener politiet har hatt for dårlige rutiner, og at man har vist for lite nysgjerrighet og bredde i etterforskningen. Han mener at det er altfor lett å konkludere dødsfall som selvmord, når det kan være snakk om drap.

Venner og familie har uttalt at de i fravær av tillit til politiet måtte bedrive sin egen etterforskning, og skaffet på egen hånd bildene fra overvåkningskamerat som avslørte politimannens falske forklaring.

Visepolitimester beklager

Visepolitimester i Telemark Knut Kolloen innrømmer svakheter ved politiets arbeid i den innledende fasen av etterforskningen. Han beklager både at den siktede var involvert i etterforskningen og at politiet selv ikke klarte å skaffe beviset med overvåkningsbildene.

– Den siktede politimannens befatning med saken har vært uheldig. Dette er noe vi er nødt til å ta selvkritikk på.

Fagforeningsleder Nygård støtter Kolloens utspill.

– Kritikken som kommer mot politiet må vi bare ta imot. Så får vi la tiden vise hva vi burde gjort annerledes.

Knut Kolloen.

Visepolitimester Knut Kolloen forstår at Telemark politidistrikt blir kritisert for sitt arbeid med etterforskningen av dødsfallet til Linn Madelen Bråthen.

Foto: Anne Lognvik / NRK