NRK Meny
Normal

Politiet: – Kjør forsiktig!

Snøfall har ført til glatte veier flere steder.

Ulykke E18

En bil kjørte av E18 i Vestfold.

Foto: Tom Erik Haugland / NRK

Fredag er det svært glatt flere steder på Østlandet.

I Telemark ber politiet trafikanter om å ferdes forsiktig i trafikken, da det allerede har blitt meldt inn flere ulykker i fylket. Veitrafikksentralen opplyser at de har alt av tilgjengelig personell ute for å rydde veiene.

– I Skien på fylkesvei 32, mot Siljan, snurret en bil rundt og havnet i grøfta. Og på riksvei 41 mot Kviteseid sentrum havnet en bil på taket, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark. Han melder om at det er svært glatt på veiene der snøen ikke er ryddet helt bort enda.

Også i Vestfold er det glatt og to skolebusser har kjørt av veier i Sande. En av bussene kjørte av Gallebergveier.

Det var 13 skoleelever i bussen, men ingen skal ha blitt skadet, ifølge politiet. En annen buss skled av Lærumveien, men den skal ha kommet seg videre ved å legge på kjettinger. Politiet advarer om at det er svært glatt på stedet.

Laster Twitter-innhold

Fire biler har også vært involvert i ulykker i Sandefjord og Tønsberg i morgentimene. I Sandefjord var to biler involvert i en ulykke i krysset mellom Innfartsveien og Moveien. På E18 syd for Hesbykrysset kjørte en bil utfor veien. Ved Frodeåstunnelen i Tønsberg kjørte en bil av veien og ble stående oppå autovernet.

Laster Twitter-innhold

I Østfold melder politiet om at snøfall har ført til at flere vogntog har problemer i Nedre Glomma-området. I Sarpsborg kjørte en buss i grøfta på riksvei 111, like før Årum. Politiet ber folk ta hensyn til de som driver med berging av biler.

 • Sperrer veien

  En buss har fått motorhavari og sperrer FV215 ved Svartangen i Siljan. Bussen står midt i veien og stopper annen trafikk fra å passere. Politiet opplyser på Twitter at bilberging er på vei.

 • Flatland til Paris

  I morgen blir Helga Flatland presentert for et fransk publikum. Forfatteren fra Flatdal og tre andre norske forfattere skal delta på et bransjetreff i Paris rettet mot franske forlag. Det er Flatlands siste roman, En moderne familie, som blir presentert på arrangementet.

  Helga Flatland
  Foto: Aschehoug
 • Må lese bruksanvisning

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i går fordi et SOS-signal ble sendt fra ei smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

  Smartklokke med mulighet for nødanrop
  Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK
 • Traff trapp

  En mann i 20 årene fikk førerkortet beslaglagt etter at han kjørte inn i trappa ved Gimsøy Spiseri i Skien, natt til mandag. Politiet opplyser at mannen fikk en sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt. Ingen skal være skadd i hendelsen.