NRK Meny
Normal

Politiet: – Kjør forsiktig!

Snøfall har ført til glatte veier flere steder.

Ulykke E18

En bil kjørte av E18 i Vestfold.

Foto: Tom Erik Haugland / NRK

Fredag er det svært glatt flere steder på Østlandet.

I Telemark ber politiet trafikanter om å ferdes forsiktig i trafikken, da det allerede har blitt meldt inn flere ulykker i fylket. Veitrafikksentralen opplyser at de har alt av tilgjengelig personell ute for å rydde veiene.

– I Skien på fylkesvei 32, mot Siljan, snurret en bil rundt og havnet i grøfta. Og på riksvei 41 mot Kviteseid sentrum havnet en bil på taket, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark. Han melder om at det er svært glatt på veiene der snøen ikke er ryddet helt bort enda.

Også i Vestfold er det glatt og to skolebusser har kjørt av veier i Sande. En av bussene kjørte av Gallebergveier.

Det var 13 skoleelever i bussen, men ingen skal ha blitt skadet, ifølge politiet. En annen buss skled av Lærumveien, men den skal ha kommet seg videre ved å legge på kjettinger. Politiet advarer om at det er svært glatt på stedet.

Laster Twitter-innhold

Fire biler har også vært involvert i ulykker i Sandefjord og Tønsberg i morgentimene. I Sandefjord var to biler involvert i en ulykke i krysset mellom Innfartsveien og Moveien. På E18 syd for Hesbykrysset kjørte en bil utfor veien. Ved Frodeåstunnelen i Tønsberg kjørte en bil av veien og ble stående oppå autovernet.

Laster Twitter-innhold

I Østfold melder politiet om at snøfall har ført til at flere vogntog har problemer i Nedre Glomma-området. I Sarpsborg kjørte en buss i grøfta på riksvei 111, like før Årum. Politiet ber folk ta hensyn til de som driver med berging av biler.