NRK Meny
Normal

Politiet: – Kjør forsiktig!

Snøfall har ført til glatte veier flere steder.

Ulykke E18

En bil kjørte av E18 i Vestfold.

Foto: Tom Erik Haugland / NRK

Fredag er det svært glatt flere steder på Østlandet.

I Telemark ber politiet trafikanter om å ferdes forsiktig i trafikken, da det allerede har blitt meldt inn flere ulykker i fylket. Veitrafikksentralen opplyser at de har alt av tilgjengelig personell ute for å rydde veiene.

– I Skien på fylkesvei 32, mot Siljan, snurret en bil rundt og havnet i grøfta. Og på riksvei 41 mot Kviteseid sentrum havnet en bil på taket, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark. Han melder om at det er svært glatt på veiene der snøen ikke er ryddet helt bort enda.

Også i Vestfold er det glatt og to skolebusser har kjørt av veier i Sande. En av bussene kjørte av Gallebergveier.

Det var 13 skoleelever i bussen, men ingen skal ha blitt skadet, ifølge politiet. En annen buss skled av Lærumveien, men den skal ha kommet seg videre ved å legge på kjettinger. Politiet advarer om at det er svært glatt på stedet.

Laster Twitter-innhold

Fire biler har også vært involvert i ulykker i Sandefjord og Tønsberg i morgentimene. I Sandefjord var to biler involvert i en ulykke i krysset mellom Innfartsveien og Moveien. På E18 syd for Hesbykrysset kjørte en bil utfor veien. Ved Frodeåstunnelen i Tønsberg kjørte en bil av veien og ble stående oppå autovernet.

Laster Twitter-innhold

I Østfold melder politiet om at snøfall har ført til at flere vogntog har problemer i Nedre Glomma-området. I Sarpsborg kjørte en buss i grøfta på riksvei 111, like før Årum. Politiet ber folk ta hensyn til de som driver med berging av biler.

 • Fryktar at alt hamnar i Tønsberg

  Hovudkontoret hjå Fylkesmannen i Vestfold og Telemark skal liggje i Tønsberg, og det er bestemt at ei avdeling skal liggje i Skien. Tillitsvalde i Telemark fryktar at det likevel ikkje kjem til å koma noko avdeling til Skien etter samanslåinga.

 • Bane Nor i retten

  Skanska har gjort grunnarbeid på delar av togtraseen frå Farriseidet mot Porsgrunn for 1,8 milliardar kroner. Skanska krev nå ytterlegare 160 millionar kroner frå Bane Nor på grunn av problem som oppstod undervegs, og tek saka til retten.

 • Riksveg 36 open for trafikk

  Rv. 36 er nå open for trafikk nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv. Vegen kan bli stengt i korte periodar på grunn av berging av eit vogntog.

 • Riksveg 36 stengt

  Rv. 36 er stengt på grunn av berging av vogntog nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv.