NRK Meny
Normal

Politiet: – Kjør forsiktig!

Snøfall har ført til glatte veier flere steder.

Ulykke E18

En bil kjørte av E18 i Vestfold.

Foto: Tom Erik Haugland / NRK

Fredag er det svært glatt flere steder på Østlandet.

I Telemark ber politiet trafikanter om å ferdes forsiktig i trafikken, da det allerede har blitt meldt inn flere ulykker i fylket. Veitrafikksentralen opplyser at de har alt av tilgjengelig personell ute for å rydde veiene.

– I Skien på fylkesvei 32, mot Siljan, snurret en bil rundt og havnet i grøfta. Og på riksvei 41 mot Kviteseid sentrum havnet en bil på taket, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark. Han melder om at det er svært glatt på veiene der snøen ikke er ryddet helt bort enda.

Også i Vestfold er det glatt og to skolebusser har kjørt av veier i Sande. En av bussene kjørte av Gallebergveier.

Det var 13 skoleelever i bussen, men ingen skal ha blitt skadet, ifølge politiet. En annen buss skled av Lærumveien, men den skal ha kommet seg videre ved å legge på kjettinger. Politiet advarer om at det er svært glatt på stedet.

Laster Twitter-innhold

Fire biler har også vært involvert i ulykker i Sandefjord og Tønsberg i morgentimene. I Sandefjord var to biler involvert i en ulykke i krysset mellom Innfartsveien og Moveien. På E18 syd for Hesbykrysset kjørte en bil utfor veien. Ved Frodeåstunnelen i Tønsberg kjørte en bil av veien og ble stående oppå autovernet.

Laster Twitter-innhold

I Østfold melder politiet om at snøfall har ført til at flere vogntog har problemer i Nedre Glomma-området. I Sarpsborg kjørte en buss i grøfta på riksvei 111, like før Årum. Politiet ber folk ta hensyn til de som driver med berging av biler.

  • Nenseter nummer 11

    Skiskytter Aslak Nenseter fra IL Skarphedin gikk inn til en 11. plass under 15 km fellesstart på Sjusjøen søndag ettermiddag. Nenseter hadde en bom og var ett minutt bak vinner Erlend Bjøntegaard i mål.

  • Hytteinnbrudd på Notodden

    Politiet har undersøkt to hytter på Gavelsjå på Notodden etter melding om innbrudd. De opplyser å ha sikret spor fra stedet.

  • Ingen brann

    Røykutviklingen på et loft i Haavard Gibøens gate på Notodden skyldtes ikke brann, men nedslag i pipa.