NRK Meny
Normal

Politiet vil tiltale i Grønnestad-saken

Saken der Kari Grønnestad ble funnet i et bur i Skienselva er sendt over til statsadvokaten. Etter det NRK kjenner til innstiller politiet på tiltale i saken.

Skienselva der Kari Grønnestad ble funnet

TATT OPP AV VANNET: Det var her i havnebassenget i Skien at levningene av Kari Grønnestad ble funnet i et bur i april 2015.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Jeg vil ikke kommentere saken nærmere, annet enn at saken er sendt over til statsadvokaten, sier politiadvokat Guro Siljan.

Den siktede er avdøde Kari Grønnestads egen datter. I tillegg er den drapssiktedes samboer siktet for brudd på hjelpeplikten. Kari Grønnestad ble meldt savnet i 2012, og ble funnet i et bur i Skienselva i april 2015.

I saken som er oversendt til statsadvokaten er det, etter det NRK kjenner til, en innstilling fra politiet i Telemark om å ta ut tiltale.

Løslatt, men fortsatt siktet

I august rekonstruerte politiet drapet på Grønnestad, og 5. oktober ble den siktede kvinnen løslatt av politiet. Siktelsen ble opprettholdt.

Den gang sa politiadvokat Guro Siljan til NRK at etterforskningen var i en sluttfase. Hun sa at den siktede hadde sittet i fengslet i fem måneder, og at vilkårene for videre fengsling ikke var oppfylt.

Guro Siljan

Guro Siljan er påtaleansvarlig i saken.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK
  • LES ALT OM SAKEN HER.

Like før jul ble saken sendt over til statsadvokaten ved Vestfold og Telemark statsadvokatembeter.

Det er statsadvokat Kjetil Omholt som har fått tilsendt saken. Han ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at den er under arbeid. Omholt vil ikke anslå når saken blir sendt videre til Riksadvokaten.

– Det er en omfattende sak, mer vil jeg ikke si, sier statsadvokaten.

Når saken er klar til beramming, blir den sendt videre til Riksadvokaten, som avgjør om det skal tas ut tiltale.

Den drapssiktede datterens forsvarer, Ellen Holager Andenæs, kjenner ikke til at politiet har sendt saken over til statsadvokaten, og vil derfor ikke kommentere saken.