NRK Meny
Normal

Politiet vil ha nye avhør av datteren

Den drapssiktede datteren til Kari Grønnestad må møte i tingretten i morgen. Politiet vil holde henne fengslet i fire nye uker.

Skienselva der Kari Grønnestad ble funnet

Kari Grønnestad ble funnet død i et bur i Skienselva i april i år etter å ha vært savnet siden juni 2012.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Politiet har til nå gjennomført fire avhør av den drapssiktede datteren til Kari Grønnestad, der hun har forklart at det var samboeren som drepte moren. Politiet forbereder nå nye avhør av datteren.

Reagerer på forskjellsbehandling

Bjørn Nærum

Bjørn Nærum er forsvarer for den drapssiktede datteren.

Foto: Lars Hansen / NRK

I morgen må hun møte i Nedre Telemark tingrett, der politiet ber om fengsling i fire nye uker. Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse.

Hennes forsvarer Bjørn Nærum reagerer på at hun må sitte fengslet, mens samboeren er løslatt.

Jeg mener at det blir skjeivt når samboeren allerede er blitt løslatt. Han har fått fordele rollene her og vi frykter at han kan forspille bevis.

– Samtidig har vi forståelse for at det bes om forlenget fengsling med en så alvorlig siktelse. Uansett vil vi be om at hun blir løslatt i morgen, sier Nærum.

Venter på svar

Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan ønsker å forlenge fengslingen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge

Samboeren er ikke siktet for drap, men for å ha hensatt Kari Grønnestad i hjelpeløs tilstand.

Den drapssiktede 31-åringen har så langt kun fått vite deler av samboerens forklaring. Politiadvokat Guro Siljan sier de forbereder nye avhør med henne.

– Vi vil gjøre nye avhør, både av henne og andre. De tekniske undersøkelsene er ferdige, men vi venter fortsatt på svar på noen undersøkelser, sier Guro Siljan til NRK.