NRK Meny
Normal

Politiet styrker sommerberedskapen

Politiet styrker mannskapet sitt i Telemark i sommer. Målet er at folk skal føle seg tryggere.

 

Politiet vil øke sikkerheten i Telemark i sommer, ved å øke beredskapen. Politiet vil særlig slå ned på ordensovertredelser som slåsskamper, og hvis noen bærer kniv eller urinerer på offentlig sted. Men de vil også slå ned på støy, og reagere på folk som hindrer politiet.

Politiemblem
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Økt beredskap er høyt prioritert

Politimester Geir Sønstebø sier de vil prioritere å styrke mannskapet i Grenland og Kragerø.

- Vi vet at det flyttes masse mennesker til både Kragerø og Bamble i forbindelse med ferie, og det også gjør at det samles mye mennesker i byene på kvelds- og nattestid, som resulterer i ulike ting. Derfor styrker vi også ressurssituasjonen, sier Sønstebø.

 • Ber kommuner bestille jodtabletter

  Et kriseutvalg mener faren for atomulykker har økt. Nå ber Helsedirektoratet alle kommuner skaffe seg et lager av jodtabletter. Ved radioaktivitet kan jod hindre kreft i skjoldbruskkjertelen hos barn og ungdom.

 • Gallefos er den nye brannsjefen

  Morten Meen Gallefos er tilbudt jobben som brannsjef for det nye sammenslåtte brannvesenet i Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Gallefos sier til PD at han er glad og ydmyk for tilbudet. Han fikk jobbtilbudet på mandag.

  Morten Meen Gallefos
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålerne av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.