NRK Meny
Normal

Politiet styrker sommerberedskapen

Politiet styrker mannskapet sitt i Telemark i sommer. Målet er at folk skal føle seg tryggere.

 

Politiet vil øke sikkerheten i Telemark i sommer, ved å øke beredskapen. Politiet vil særlig slå ned på ordensovertredelser som slåsskamper, og hvis noen bærer kniv eller urinerer på offentlig sted. Men de vil også slå ned på støy, og reagere på folk som hindrer politiet.

Politiemblem
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Økt beredskap er høyt prioritert

Politimester Geir Sønstebø sier de vil prioritere å styrke mannskapet i Grenland og Kragerø.

- Vi vet at det flyttes masse mennesker til både Kragerø og Bamble i forbindelse med ferie, og det også gjør at det samles mye mennesker i byene på kvelds- og nattestid, som resulterer i ulike ting. Derfor styrker vi også ressurssituasjonen, sier Sønstebø.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.