NRK Meny
Normal

Politiet sjekker navngitte personer i overfallssaken

SKIEN (NRK): Politiet har fått inn en rekke tips og bilder etter overfallet på den 12-årige gutten. Blant annet har de bilder av en guttegjeng på en buss.

Kjørbekkhøgda skole i Skien

OVERFALT I SKOLEGÅRDEN: 12-åringen ble utsatt for grov vold på Kjørbekkhøgda skole i Skien.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi ser nå på bilder fra en buss i det aktuelle området der en guttegjeng er avbildet, sier etterforskningsleder Bjørn Flåta i politiet i Telemark.

Politiet mener dette bildet er interessant. Foreløpig er det ikke gjort noen pågripelser, men etterforskningslederen at de har fått overvåkingsmateriale fra flere steder og jobber med å analysere det.

Saken har høy prioritet og politiet er interessert i å snakke med vitner og andre som kan vite noe om saken.

Det var fredag kveld at den 12-årige gutten ble utsatt for blind vold av en eldre guttegjeng og mishandlet inne i skolegården til Kjørbekkhøgda skole i Skien.

Ifølge familien har det vært en rekke skremmende episoder med ruset ungdom i området, og guttens 15-årige søster mener det ikke lenger er trygt i det etablerte boligområdet.

Gutten fortsatt på sykehus

Overvåkingskamera Kjørbekkhøgda skole

Det er hele ti overvåkingskameraer på skolen, og politiet vil gå gjennom filmene i dag og i morgen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Gutten ble slått og sparket mens han lå på bakken og ble lagt inn på sykehus med skader i hode og bryst. Han er fortsatt på sykehuset, men politiet opplyser at familien sier han er i bedre form i dag enn han var i går.

Ifølge sykehuset har skadene gutten har fått blitt oppjustert fra lettere til moderate skader.

– Etter overfallet husket gutten dårlig det som skjedde, men nå begynner hukommelsen å komme tilbake. Vi håper å få tatt en prat med gutten i løpet av dagen i dag, men noe formelt avhør blir det ikkje før tidligst i morgen sier Flåta.

Rektor Soland og FAU-leder Almenning ved Kjørbekkhøgda skole

TRIST: Både rektor Wenche B. Soland og Linda Almenning er sjokkerte etter overfallet.

Foto: Anne Lognvik / NRK
Foreldre og elever skremt

Rektor Wenche B. Soland ved Kjørbekkhøgda Skole sier de vil ha et møte med alle elevene i morgen for å orientere om det som har skjedd, og tilby hjelp for elever som har behov for å snakke om hendelsen.

Har ikke fått noen henvendelser, men vet at kontaktlæreren har hatt henvendelser fra noen foreldre.

– Jeg synes det er veldig trist at en ikke kan gå i sitt eget nærmiljø og være trygg. Vi skal gjøre alt for å ta vare på elevene.

FAU-leder Linda Almenning ved skolen sier foreldrene er sjokkerte og lei seg over at slikt kan skje i nærområdet. Tirsdag skal FAU ha møte på skolen for å drøfte hva som kan gjøres for å sikre at elever og andre kan føle seg trygge i nærområdet.

– Det har vært mange skremte foreldre og elever, det er bekymringsfullt og leit. Vi kommer nå til å ha et møte om at vi bør sette i gang med natteravn med voksne foreldre som skal gå rundt på Kjørbekkområdet.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.