NRK Meny
Normal

Politiet ser sammenheng mellom to alvorlige innbrudd

For en uke siden brøt tre menn seg inn i en bolig i Porsgrunn med øks og pistol, og i natt brøt to menn seg inn i en leilighet i Skien med pistol og kniv.

Truga med pistol og øks i Porsgrunn

PORSGRUNN: Det var kriminalteknikere på stedet etter at noen brøt seg inn i et hus i Porsgrunn onsdag i påsken.

Foto: Theo Aasland Valen

Politiet i Telemark ser en sammenheng mellom to grove innbrudd som har skjedd i Grenland den siste tiden.

Det var onsdag for en uke siden at tre menn tok seg inn i en bolig i Porsgrunn med øks og pistol. En person ble skadd, og gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

I natt brøt to menn seg inn i en leilighet i Skien med pistol og kniv, og heller ikke her har politiet tatt de to mennene i 20-årene som trolig står bak.

Nå ser politiet en sammenheng mellom de to hendelsene.

Det bekrefter etterforskningsleder i politiet i Telemark, Morten Dale. Han vil foreløpig ikke si noe om hva som gjør at politiet ser en sammenheng, men det pågår nå vitneavhør i saken.

– Vi jobber i kulissene, sier Morten Dale.

Ingen er pågrepet i saken, men politiet holder på med både taktisk og teknisk etterforskning.

NRK oppdaterer saken.

  • Åpna for kolonnekjøring på E134

    E134 over Haukelifjell er åpna for kolonnekjøring etter å ha vært stengt i dag som følge av uvær. Kolonnene går mellom Haukelitunnelen og Liamyrane bom, ifølge Statens vegvesen.

  • Vil gi Odd mer penger

    Et flertall i fylkesutvaglet ønsker å gi mer penger til Odds Ballklubb enn det fylkesrådmannen foreslår. Fylkesrådmannen vil bruke 700 000 kroner årlig på en partnerskapsavtale med Odd. Politikerne vil bruke 1,2 millionar på avtalen. Venstre og FrP stemte imot.

  • Sendt til sykehus etter bilbrann

    En person er sendt til sykehus for en sjekk etter at det brant i motorrommet på personbil ved Ekorntoppen i Kragerø. Fører har fått røyk i seg, melder politiet.