NRK Meny
Normal

Politiet roser råner

Først har politiet gjort alt for å få skikk på rånerne og stoppe deres aksjoner, nå får de ros.

Brann i Heddal
Foto: Kjell Aulie, Varden

Det er talsmann for rånerne Espen Kittilsen som får ros av leder av ordensavdelingen ved Notodden politistasjon Arne Skogen. Skogen mener det er fornuftig av Kittilsen å avblåse råneraksjonen som var planlagt denne helgen.

Stopper nå

Kittilsen har manet til ro etter at det i natt var flere branner i området rundt Notodden. Det er ikke klart om disse kan settes i forbindelse med rånermiljøet, men han mener de må stoppe før dette går for langt.

Politiet håper nå at forholdene i sentrum blir normalisert igjen.

- Det at han nå går ut og sier at rånerne på Notodden ønsker å avslutte aksjonen, er veldig fornuftig, og vi håper at dette kan normalisere tilstanden i sentrum igjen, sier Skogen.

Svensker på vei

Kittilsen sier til NRK at han vil sende ut tekstmeldinger hvor han oppfordrer alle til å holde seg unna sentrum for å vise at de ikke står bak alle brannene.

Det går også rykter om at det over hundre svenske rånere er på vei til Notodden.

- Vi ønsker ingen symatisører og bråkmakere til Notodden, nå ønsker vi ro, sier Kittelsen.

Fikk sjokk

Det var et gammelt hus som brant ned til grunnen på Notodden i natt, og det skal være grunnen til at rånerne nå gir seg. Ingen ble skadet i brannen.

- Vi fikk sjokk, og det er flere som er svært fortvilet over det som har skjedd. Jeg håper ikke det var noen av våre folk som gjorde dette. Likevel frykter jeg at verre ting kan skje, sier talsmann for rånerne, Espen Kittilsen.

- Husbrannen i natt var påsatt. Det sier politiadvokat Nils Kristian Pettersen. To menn er arrestert i forbindelse med brannen, en 17 år gammel jente blir avhørt som vitne.