NRK Meny
Normal

Politiaksjon etter skyting på blink

NISSEDAL (NRK): Hele åtte politibiler satte kursen mot Kyrkjebygda da meldinga kom i ettermiddag onsdag. Politiet var bevæpna med maskinpistoler og hadde også med skarpskyttere. For Harry Aslaksen var det et sjokk.

se kort intervju her.

Harry Aslaksen har ingen forståelse for at politiet måtte reagere så skarpt.

– Meldinga var svært alvorlig, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Petter Hovet. Han sier de måtte reagere på denne måten da de fikk meldinga klokka 15.15.

En nabo skal ha meldt fra om at flere personer skal ha skutt med våpen ute på et tun, og de skal ha vært beruset.

Tungt bevæpnet drar politiet med sju patruljer fra Grenland politistasjon og en fra Seljord.

– I mellomtida får vi vite at noen av personene skal ha dratt av gårde i en Mercedes. Vi pågriper så to menn uten dramatikk.

politiaksjon Treungen

Aslaksen sier han ikke skjønte noen ting da husverten sa en politiaksjon var på gang.

Foto: Øystein Økter / NRK

Harry Aslaksen var en av dem som ble pågrepet, og han mener den både var brutal og surrealistisk.

– En forferdelig situasjon

– Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Det var en forferdelig situasjon, og jeg trodde de hadde tatt feil av meg og en annen person.

Politiet sier de på dette tidspunktet ikke visste hva slags våpen det dreide seg om, og de dro deretter til det aktuelle huset der de to kvinnene på 22 og 51 år befant seg.

– Der ble det funnet to luftgevær. Naboen skal imidlertid ha sett tre våpen, sier Petter Hovet.

Jeg måtte ta promilletest, og den viste ingenting, sier Harry Aslaksen.

Skøyt bare på blink

Han forteller at han og forloveden hadde besøk av hennes sønn og kjæreste og at de satt og grilla da han spurte om de ville skyte på blink med luftgevær.

Han har ingen forståelse for at politiet måtte rykke ut tungt bevæpna.

Harry Aslaksen

Harry Aslaksen sier møtet med politiet var rystende og helt uforståelig.

Foto: Øystein Økter / NRK

– Jeg vil at de skal si at dette var feil, at dette ikke var riktig gjort.

Politiet sier i kveld at de ikke har noen annen grunn til å tro enn at de faktisk skøyt på blink, og at ingen i kveld er verken pågrepet eller skadd.

Maskinpistoler og skarpskyttere

Under politiaksjonen var politiet i tillegg til vanlig generell bevæpning også utstyrt med maskinpistoler. De hadde også med skarpskyttere.

– Vi overreagerte ikke. Vi var helt nødt til å reagere så kraftig når vi får en så alvorlig melding, sier operasjonsleder Petter Hovet.

– Hvis de som ble pågrepet føler seg forulempa, må de sende en klage til politimesteren, men vi har klare regler på hva vi skal gjøre når vi får slike meldinger.

 • Håper på ny barnehage i 2019

  Porsgrunn kommune håper å kunne åpne nye Frednes barnehage høsten 2019, skriver Varden. Barnehagen brant ned i mai 2016. Foreløpig er den nye kommunale barnehagen kun på skissestadiet.

 • Håper togene går torsdag

  NSB måtte i ettermiddag kansellere tre avganger på Vestfoldbanen i rushtiden. Grunnen var at togsett hadde blitt stående i Skien på grunn av signalfeil. Målet er at alt skal gå som normalt i kveld og i morgen tidlig.

 • To nye bud på het Pors-spiss

  Både Odd og Fredrikstad har kommet med nytt bud på Pors-spiss Tobias Lauritsen, melder TA. – I utgangspunktet er vi fornøyde med begge budene, sier Erik Skredtveit i Pors til avisen.

 • Møter UDI i retten om Bolkesjø

  Eierene av Bolkesjø Hotel i Telemark og UDI møtes i retten i februar, skriver Varden. Årsaken er uenigheter etter at UDI vraket Bolkesjø som asylmottak, og sa opp avtalen som blei inngått i 2015. Saken skal gå i Oslo tingrett.