NRK Meny
Normal

Politiet får ikke bruke uniform på jobb

Drangedal (NRK): Politiet ved flere lensmannskontor får ikke bruke verken politibil eller uniform, dermed er det umulig å patruljere. Folk lurer på hvor det er blitt av politiet.

Liv Berit Nesland

Liv Berit Nesland ved Drangedal lensmannskontor får ikke lov å patruljere. Hun mangler nødvendig våpentillatelse og får derfor ikke bruke uniform.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

På grunn av økt terrortrussel mot politi i Norge ble det fra 25. november 2014 bestemt at alt synlig politi må bære våpen. På enkelte lensmannskontor finnes det ikke politifolk med nødvendig våpengodkjenning, dermed får ikke politiet ved disse kontorene bruke uniform eller kjøre politibil.

Det er Drangedalsposten som først omtalte denne saken.

– Vi er mindre synlig, det er riktig. Det er klart det er kjedelig for dem som jobber på lensmannskontoret, sier Øystein Skotmyr. Han er politistasjonssjef i Kragerø og ansvarlig for lensmannskontoret i Drangedal.

– Hvor er politiet?

Rundt i sentrum i Drangedal lurer folk på hvor det er blitt av politiet.

Brigt Watne

Brigt Watne lurer på hvor det er blitt av politiet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
Berit Kobberstad Wingereid

– Jeg har ikke sett politiet på lenge, sier Berit Kobberstad Wingereid.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg har ikke sett dem, har du? Jeg synes det er vilt at de ikke får lov å vise seg ute. Lensmannen burde fått den rette våpengodkjenning. Vi kan ikke ha politi som bare sitter inne, sier Brigt Watne.

– Nei politiet har jeg ikke sett. Jeg har ikke sett dem på lenge, sier Berit Kobberstad Wingereid.

Les også:

– Utfordrende

– Det er utfordrende på de minste kontorene der det ikke er noen som har nødvendig godkjenning, sier politimester i Telemark Rita Kilvær.

I Telemark er det bare kontoret i Drangedal og Fyresdal at det er en slik situasjon. På disse stedene må personalet på lensmannskontorene be om assistanse fra andre steder i politidistriktet dersom det trengs.

– Politifolk på disse kontorene kan fortsatt gå ut. Men de kjører sivil politibil og bruker sivile klær når de er ute på oppdrag, sier politimesteren.

Politimeister Rita Kilvær, Telemark Politidistrikt

Politimester Rita Kilvær sier politiet på disse lensmannskontorene bruker sivil politibil.

Foto: Anne Lognvik / NRK