NRK Meny
Normal

Politiet etterlyser sykkelen som Hjalmar (62) ble påkjørt av

Politiet vil gjerne ha tips om terrengsykkelen som har blitt sett i nærheten av stedet der de tror at Hjalmar Johnsen døde.

Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap

ØNSKER INFORMASJON OM SYKKEL: Denne brua er sentral i etterforskningen av Hjalmar Johnsens død. Vitner observerte en sykkel her fredag kveld, og den vil politiet nå ha tak i.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

NRK oppdaterer saken.

Tirsdag kveld, 19. september, pågrep politiet i Telemark en 35 år gammel mann fra Skien. Han er siktet for uaktsom forvoldelse av en annens død.

Nå ønsker politiet tips om en sykkel som settes i forbindelse med hendelsen.

– Vi er interessert i å få tak i en sykkel som er observert ved Damfoss i Skien fredag kveld. Det er snakk om mørk herresykkel av merket Fuji med skivebremser. Den skal ha demper foran og maxxis-dekk bak, sier politiadvokat Asle Sandnes i Sør-Øst politidistrikt.

– Hvorfor er dere på jakt etter denne sykkelen?

– Vi mistenker at den har vært involvert i ulykken som førte til at savnede døde, sier Sandnes.

Ved 13.30-tiden onsdag ettermiddag ble en død person funnet av miniubåt i vannet ved Damfoss i Skien. Politiet har ikke sikker identifikasjon, men antar at avdøde er savnede Hjalmar Johnsen som har vært savnet siden fredag i forrige uke.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.