NRK Meny
Normal

Politiet: – Ikke tiss i vannet

Politiet ber folk om å være forsiktige denne helgen. Advarselen kommer etter at to menn har blitt funnet omkommet i vannet i løpet av to uker.

Båt og alkohol

Har du planer om å kombinere en tur nær vannet med boblende drikke denne helgen? Da oppfordrer politiet deg til å være forsiktig for å unngå ulykker.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Tore Grindem

Tore Grindem, leder for operasjonssentralen i Skien.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Vi har nå en langhelg foran oss, og vi ber folk om å være forsiktige i nærheten av vann. Vannet er kaldt, så vær forsiktig med bading slik at vi slipper flere drukningsulykker, sier Tore Grindem, leder for operasjonssentralen i Skien.

To personer funnet døde

To menn har blitt funnet omkommet i vannet i Telemark de siste to ukene.

Mandag ble en 32 år gammel mann fra Vestfold funnet død i Gvammetjønn i Gransherad, etter å ha vært savnet etter en telttur med to kamerater natt til søndag. I forrige uke ble en 58 år gammel mann fra Herre funnet omkommet i Kilevannet i Skien etter å ha vært på tur sammen med en kamerat. Det er foreløpig ikke kjent hvordan de to døde.

– På generelt grunnlag vil jeg si at det er viktig at man passer på hverandre når man er ute og bruker naturen. Kanskje man også bør vurdere å gå på do andre steder enn ved vannkanten, sier Grindem.

Ber folk huske redningsvesten

Ivar Christiansen

Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp oppfordrer folk til å huske redningsvesten hvis de skal oppholde seg ved vannet denne helgen.

Foto: Werner Anderson

I fjor druknet 115 personer i Norge, og så langt har 22 personer mistet livet i drukningsulykker i år, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

– Det er mange grunner til at folk drukner, men ofte er det i forbindelse med fall fra båt, forteller Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

Samtidig presiserer han at menn over 40 er risikoutsatt når det gjelder drukningsulykker. I fjor omkom 60 menn over 40 år i drukningsulykker, mens tallet så langt i år er oppe i 10.

– De er ofte litt lite forsiktige med å ta vare på seg selv og sin egen sikkerhet, og det er de vi må prøve å få ned tallet på, sier Christiansen til NRK.