NRK Meny
Normal

Her tar politiet to blindpassasjerer

Politiets utlendingsenhet (PU) tok seg fredag ettermiddag om bord i skipet MS «Dintelborg» på jakt etter blindpassasjerer.

Skipet kom fredag ettermiddag, og har seilt fra Marokko. Skipet ligger nå utenfor Langesund i Telemark.

Politiet tok deg om bord

Da skipet skulle ankre opp i Frierfjorden, tok politiet seg om bord.

Bakgrunnen for bordingen er at politiet ble kontaktet av rederiet om at det skulle være personer om bord som ikke skulle være der.

Trond Ole, politibetjent i Telemark politidistrikt, sier at mannskapet oppdaget to blindpassasjerer om bord i et lasterom. De ansatte på «Dintelborg» tok kontroll på dem og satte dem på en lugar. De kontaktet så rederiet, som kontaktet politiet.

– Da politiet kom om bord tok de kontakt med kapteinen, og fikk hans versjon av det som hadde skjedd. Deretter tok vi en dialog med de to blindpassasjerene, der Politiets utlendingsenhet hadde et kort intervju med dem.

Ingen dokumenter på mennene

Ole kan ikke bekrefte at mennene kommer fra Marokko, for de har ingen dokumenter som kan verifisere noe som helst.

– Men det har vært noen språklige utfordringer. De snakker dårlig engelsk, og har blitt tatt med til videre avhør. Det er ikke funnet noen papirer på dem eller i båten, sier politimannen.

Hva som skjer videre med dem nå, er en sak mellom UDI og PU.

Ifølge PU hadde blindpassasjerene litt forskjellige forklaringer. Først ville de ikke søke asyl, før det var nettopp det de ville. De to mennene blir derfor tatt med til Oslo, der de blir registrert.

Politiet border nå et lasteskip på jakt etter blindpassasjerer.
Laster kart, vennligst vent...