Politiet ber russen skjerpe seg

Politiet i Telemark ber russen skjerpe seg etter at to russebiler ble observert med russ sittende på taket.

Russ

Politiet går ut med en oppfordring til russen om å tenke sikkerhet resten av russetida, etter at en 18 år gammel kvinne mistet førerkortet for å ha kjørt med russ på taket.

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix

To russebiler med russ på taket ble observert i Løkkebakken i Kragerø i går. Politiet fikk stanset den ene bilen og den 18 år gamle sjåføren fikk førerkortet sitt beslaglagt.

Hendelsen får politiet til å gå ut med en formaning til russen.

Les: Politiet truer russen med førerkortbeslag

– Skjerpings!

Laster Twitter-innhold

Politiet håper russen som er midt i sin russefeiring har sikkerhet i fokus.

– Det er ille nok å miste førerkortet, men værre er det hvis det skjer noe med dere russ. Ha en trygg russetid, hilsen politiet, lyder oppfordringen på Twitter.

Les: Russen skal feste i seks uker

– Må reagere

– Vi vil gjerne at alle skal komme gjennom russetida på en så trygg og god måte som mulig. Når vi får sånne meldinger bidrar det ikke til økt sikkerhet. Da må vi reagere, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Gisle Småge.

Han opplever ikke russen som hverken bedre eller værre enn tidligere år, og føler seg trygg på at resten av russetida går bra, dersom russen fokuserer på det å ha det gøy, og ikke ødelegger for andre.

– Vi ønsker å påpeke for resten av russetida, tenk etter. Vi har fokus på kombinasjonen alkohol og kjøretøy, og det ber vi også russen tenke på. Ha fokus på sikkerheten i det som er igjen av russetida, sier Småge.

Les også: Russen får noe gratis