NRK Meny
Normal

Ber folk være på utkikk etter brannstiftere

SKIEN/PORSGRUNN (NRK): Politiet tror det kan være en sammenheng mellom to påsatte branner i Grenland den siste uken. Ber folk om tips.

Det har vært flere branner og branntilløp i Grenland den siste tiden. Politiet ber om tips.

Det har vært flere branner og branntilløp i Grenland den siste tiden. Både folk og politiet er bekymret for om det er en brannstifter som har tent på brannene.

Både mandagens brann ved den videregående skolen på Klosterskogen og brannen i et garasjeanlegg på Hovenga i Porsgrunn før påske, var påsatt.

Operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt, sier at politiet ikke kan utelukke at det kan være påsatt av samme person, men ingen er foreløpig avhørt.

Politiet ber folk om å være på utkikk og melde fra hvis man ser mistenkelige personer.

– Når noen tenner på i nærheten av bygninger, om det så bare er gress, så må folk melde fra til politiet, sier Aaltvedt.

Sekunder unna større brann

Brann i dør

Flammene har brent hull i døra på skolen i Skien.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Brannen ved Hjalmar Johansen videregående skole, avdeling Klosterskogen, startet mandag ettermiddag. Noen tente på gress, kratt og en av rømningsdørene på skolebygningen.

Fremdeles kan man se gresset som ligger på trappa der flammen har tatt tak i døra. Det lukter surt i området ved skolen.

Eli B. Auråen

Rektor Eli B. Auråen ved Hjalmar Johansen videregående skole avventer politiets etterforskning av saken.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Rektor Eli B. Auråen ved Hjalmar Johansen videregående skole sier det var flaks at brannen ble oppdaget før den rakk å spre seg.

– Vi er glad for at noen turgåere fikk varslet politi og brannvesenet raskt. Det har brent gjennom døra og det var nok bare snakk om sekunder før det ville tatt fyr i bygget.

Auråen har ingen formening om hvem som kan ha forsøkt å tenne på skolen.

– Det er ikke hyggelig å tenke på hva som kunne skjedd hvis det skulle blitt en brann.

Saken fortsetter under bildet.

Brann i kiosk

Panelet er revet av på kiosken som brant på Gulset i Skien 2. påskedag.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Flere branner

I løpet av én uke har det vært flere branner i Grenland.

Tirsdag 31. mars brant det i et søppelanlegg ved Borgehaven i Porsgrunn. Dette ligger bare noen hundre meter unna garasjen som brant på Hovenga.

2. påskedag brant det i en gammel kiosk ved fotballbanen på Gulset i Skien.

Tirsdag ettermiddag rykket brannmannskaper ut på en gressbrann i Hellestvedtvegen på Herre i Bamle. Det brant på et område på rundt 20x20 meter.

Politiet etterforsker brannene og ønsker tips fra publikum.

Created by InfoDispatcher

Se video etter brannen på Hovenga 31. mars.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ti avgangar på TimeEkspressen

  Frå 8. januar det blir ti avgangar i døgnet tur-retur Notodden–Oslo. Det stadfestar tilsette i TimeEkspressen Linje 1 til Telen. Trafikkleiar Torolf Kasin seier det blir ti avgangar mot seksten som det er i dag. I helgene blir det inga forandring.