NRK Meny
Normal

Politiet advarer mot svært glatte veier

Politiet ber folk være forsiktige på veiene i deler av Telemark og betegner kjøreforholdene flere steder som helt umulige på grunn av glatt føre. Lenger nord på Østlandet meldes det om underkjølt regn.

Glatte veier

ILLUSTRASJONSFOTO: Det er svært glatte veier i Telemark- politiet advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Veitrafikksentralen er varslet om forholdene i Telemark, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

– Det er svært vanskelige kjøreforhold i deler av Telemark. Det er store lokale variasjoner både i temperatur og føreforhold. Enkelte steder er det umulige kjøreforhold, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Geir Kastmo til NRK.

Mandag ettermiddag kjørte en bil utfor veien og kolliderte med en stolpe ved Åsgrav camping i Bø. Her ble ingen personer skadd. Kort tid etter kjørte en personbil utfor Atråvegen i Tinn på grunn av glatt føre. Det var to voksne og et spedbarn i bilen, og føreren ble hentet av ambulanse.

– I Tinn er det spesielt vanskelig. Det ligger slaps på isen på veien, og det fører til at det er skumle kjøreforhold. Det er nok verst fra Midt-Telemark og videre oppover, sier Kastmo.

Jobber med å få nok mannskaper

Det jobbes nå med å få på plass nok brøytemannskaper for å få brøytet veiene i øvre deler av Telemark.

– Det er store avstander, så nå er det ikke nok mannskaper, men vi jobber med saken, sier operasjonslederen.

Yr.no advarer mot underkjølt regn i nordlige deler av Buskerud, Oppland og Hedmark fra tidlig mandag ettermiddag. Det er også fare for underkjølt regn i samme område tirsdag morgen.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.