NRK Meny
Normal

Politi-rap tar av på nettet

SKIEN (NRK) Over 140.000 har fått med seg musikkvideoen der politiet i Skien harselerer med nærpolitireformen.

Stefan Moldvær, Silje Asdøl

KOMMENTARER: Stefan Moldvær og Silje Asdøl i politiet i Skien leser noen av kommentarene musikkvideoen har fått på Facebook.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

– Responsen har vært veldig bra, det er gøy å se at det er mange som liker den.

Det sier politioverbetjent Stefan Moldvær som har vært primus motor i arbeidet med musikkvideoen, som er inspirert av Coolios «Gangstas Paradise» fra 1995.

Det var Lørdagsrevyen som først fortalte om musikkvideoen denne helgen. Siden den gang har videoen blitt sett flere tusen ganger gjennom NRKs nettside og Facebook-sider. På NRK Nyheter sin Facebook-side er videoen vist over 142.000 ganger. På Youtube ligger videoen under kategorien «på vei opp».

– Jeg tror det er positivt for oss i politiet at vi kan gå ut med noe på denne måten, og at Kari og Ola har litt humor, sier Silje Asdøl som er en av dem som dukker opp i videoen.

Musikkvideo laget av politibetjenter i Skien.

Her kan du se musikkvideoen.

Fått mange tilbakemeldinger

De to tredjeårsstudentene på Hjalmar Johansen videregående skole, Jonathan Al-Saqqa og Keyvan Rad, har hjulpet politiet med å filme og redigere musikkvideoen. Også de får nå merke at videoen sprer seg.

– Jeg får meldinger fra naboer, bekjente og folk jeg ikke har snakket med på årevis. Så det er tydeligvis mange som har sett den, sier Rad.

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra kjente og bekjente. Familien i Jordan har sett den og delt den til og med, sier Al-Saqqa.

De to legger ikke skjul på at politiet overrasket dem under arbeidet med videoen.

– Vi forventet at de skulle være strenge og seriøse, men de var uhøytidelig og lette å arbeide med, forteller de.

Faktisk var det de to elevene som måtte sette foten ned og sensurere videoen.

Anette Fuglaas, Lars Kjeldsen, Silje Asdøl og Stefan Moldvær

Anette Fuglaas, Lars Kjeldsen, Silje Asdøl og Stefan Moldvær er blant dem som har vært med på å lage musikkvideoen.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

Nærpoliti med skråblikk

Hensikten bak videoen har vært å ta opp nærpolitireformen på en humoristisk måte.

– Det er et skråblikk på noe som opptar oss i politiet, politireformen, med ombygging av tjenestesteder og flytting av folk. Og vi vil synliggjøre en del aspekter ved reformen med humor og glimt i øyet, sa Moldvær til NRK i helga.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK