NRK Meny
Normal

Vil ha uniformert politi på treniningssenter

Bruk og besittelse av dopingmidler har vært forbudt siden juli i fjor. Øyvind Giske i Pro Gym Grenland tror jevnlig besøk av uniformert politi kan ha en preventiv effekt.

Øyvind Giske

– Det vil ha en preventiv effekt på dopingbruken, dersom politiet kommer på jevnlig besøk i uniform. Det sier Øyvind Giske i Pro Gym.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Ja, jeg tror absolutt at det vil ha en preventiv effekt dersom politiet kommer hit, i uniform, når det er mange til stede. Da vil de være synlig. Og det har jeg også fortalt politiet flere ganger, forteller daglig leder Øyvind Giske.

Leder av avsnittet for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik, sier at politiet først og fremst vil reagere på konkrete mistanker eller anmeldelser om bruk av dopingmidler.

Politiet avhengig av tips

– Politiet ønsker å være på de arenaene der det foregår eller kan forekomme kriminalitet. Det gjelder også doping, men i en travel politihverdag er nok ikke patruljering på treningssentre noe vi kan prioritere, forteller Skule Worpvik, og håper på tips, dersom noen har mistanke om doping.

– Skjønner en driver av et treningssenter at det foregår ulovlig bruk av preparater der, da vil vi i politiet ha tips. Det er vi avhengig av for å komme doping til livs, sier Worpvik

Øyvind Giske Pro Gym

Politiet er avhengig av tips for å ta dem som bruker doping på treningssentrene.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Øyvind Giske i Pro Gym Grenland mener det er viktig å statuere et eksempel som kan være avskrekkende for folk som vurderer å bruke ulovlige dopingmidler.

– Ja, og på en slik måte at folk skjønner at det får konsekvenser av å dope seg, både i arbeidsforhold og i familiesituasjonen, avslutter han.

 • Kjøper USA-ambassade

  Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen, som eier eiendommer, hotell og hytter i Kragerø, har kjøpt den tidligere USA-ambassaden i Oslo sentrum. Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at er skrevet salgskontrakt. Prisen skal være ca 500 mill kroner.

 • Snøscooterløyper kartlegges

  Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdi for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

 • Knakk stolpe-slo hull i hustak

  Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.

 • Politiet ber om tips etter overfall

  Politiet etterlyser tips etter overfallet på en 12 år gammel gutt på Kjørbekkhøgda i Skien i går kveld. 12-åringen ble kjørt til legevakta med smerter i brystet. Politiet skal i dag avhøre 12-åringen for å finne de som sparket og slo gutten.