NRK Meny

Vil ha uniformert politi på treniningssenter

Bruk og besittelse av dopingmidler har vært forbudt siden juli i fjor. Øyvind Giske i Pro Gym Grenland tror jevnlig besøk av uniformert politi kan ha en preventiv effekt.

Øyvind Giske

– Det vil ha en preventiv effekt på dopingbruken, dersom politiet kommer på jevnlig besøk i uniform. Det sier Øyvind Giske i Pro Gym.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

– Ja, jeg tror absolutt at det vil ha en preventiv effekt dersom politiet kommer hit, i uniform, når det er mange til stede. Da vil de være synlig. Og det har jeg også fortalt politiet flere ganger, forteller daglig leder Øyvind Giske.

Leder av avsnittet for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik, sier at politiet først og fremst vil reagere på konkrete mistanker eller anmeldelser om bruk av dopingmidler.

Politiet avhengig av tips

– Politiet ønsker å være på de arenaene der det foregår eller kan forekomme kriminalitet. Det gjelder også doping, men i en travel politihverdag er nok ikke patruljering på treningssentre noe vi kan prioritere, forteller Skule Worpvik, og håper på tips, dersom noen har mistanke om doping.

– Skjønner en driver av et treningssenter at det foregår ulovlig bruk av preparater der, da vil vi i politiet ha tips. Det er vi avhengig av for å komme doping til livs, sier Worpvik

Øyvind Giske Pro Gym

Politiet er avhengig av tips for å ta dem som bruker doping på treningssentrene.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Øyvind Giske i Pro Gym Grenland mener det er viktig å statuere et eksempel som kan være avskrekkende for folk som vurderer å bruke ulovlige dopingmidler.

– Ja, og på en slik måte at folk skjønner at det får konsekvenser av å dope seg, både i arbeidsforhold og i familiesituasjonen, avslutter han.