Slik blir nye Rjukan Sykehus

Nå er det klart hvilke funksjoner som kommer på nye privatsykehuset på Rjukan Sykehus. Prosjektleder Finn-Arild Bystrøm sier det nye private sykehuset skal bli ledende i landet. Men Senterpartiets ordførerkandidat, Bjørn Sverre Birkeland, er ikke imponert over den listen den politiske ledelsen i Tinn legger fram.

Rjukan sykehus

Kapasiteten ved Rjukan Sykehus blir omtrent slik det var før det ble vedtatt nedlagt i fjor sommer.

Foto: Rune Guneriussen

Det siste drøye året har Rjukan Sykehus gått fra at driften ble lagt ned, til at det i starten av juli ble det klart at det privateide Ibsensykehuset fikk godkjenning til å drive sykehus på Rjukan.

Torsdag kom de nye planene for Rjukan sykehus, og de ble presentert av Tinn kommune og Ibsensykehuset AS.

Sykehuset har to hovedsatsninger

Privatsykehuset har særlig to områder de skal satse på. Det ene er at de vil bli ledende i landet på plastisk kirurgi, som blant ennet slankeoperasjoner. Det andre sykehuset skal satse på, er å behandle pasienter som har hatt hjerneslag.

Steinar Bergsland og Leif Næss

Ordfører i Tinn, Steinar Bergsland, er svært glad for at det blir drift på Rjukan sykehus igjen. Her står han sammen med daglig leder av Ibsensykehuset, Leif Næss, da de i sommer la fram nyheten om at det blir Ibsensykehuset som skal operere på Rjukan Sykehus.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Bedre koordinering, bedre rehabilitering og bedre oppfølgning, av både pasienten og av de pårørende, sier Finn-Arild Bystrøm, prosjektleder og kommunalsjef i Tinn kommune.

Mener sykehuset vil bety mye

En av de som kanskje jubler mest over at lokalene på Rjukan sykehus nå skal tas i bruk igjen, er ordfører i Tinn kommune, Steinar Bergsland (H).

Om alt går etter planen, vil nye Rjukan Sykehus kunne skape opp mot 60-70 nye arbeidsplasser.

– Hovedprosjektet i næringsprosjektet vårt har vært å skape arbeidsplasser, særlig på Rjukan sykehus, som vi har drevet i 100 år. Så det at vi kan få aktivitet på sykehuset igjen, er fantastisk.

– Bløff, mener Tinn Senterparti

Ordførerkandidat for Tinn Senterparti, Bjørn Sverre Birkeland, er ikke imponert over de opplysningene den politiske ledelsen i Tinn la fram på pressekonferansen i dag.

– Ibsenklinikken har ingen avtale med Sykehuset Telemark om leie av lokaler i tidligere Rjukan Sykehus. Den private klinikken har heller ingen avtale om pasienter, sier Bikeland, som tror at det fortsatt er langt fram før private aktører kan behandle pasienter på Rjukan.

– Det er positivt for Tinn når myndighetene signaliserer at det er et marked for å rehabilitere slag-pasienter. Men vi trenger en aktør som har avtale med Helse Sør-Øst. Så langt mangler Ibsenklinikken en slik avtale på Rjukan, sier Bjørn Sverre Birkeland.