NRK Meny
Normal

Fugleskrik utløste redningsaksjon

Store mannskaper fra politiet i Hordaland og Telemark lette etter en person i Ståvatn ved Haukeliseter i Vinje.

Laster kart, vennligst vent...

– Vi fikk melding via politiet i Hordaland om at en person hadde havnet i Ståvatn og trengte hjelp, sier operasjonsleder i politiet i Telemark, Terje Pedersen til NRK.

Det var Hordaland politidistrikt som styrte redningsaksjonen, men politiet i Telemark bistod også.

Flere båter søkte etter en mulig savnet person, dykkere og helikopter ble også tilkalt.

– Helikopterne er nå sendt tilbake. Vi ser ingen personer, og antagelig er det fugl vedkommende har observert, sier operasjonsleder Morten Rebnord ved politiet i Hordaland til Bergens Tidende.

Det skal være mye fugl i området. Politiet er likevel ikke helt sikre, og søker derfor med dykkere i vannet, like etter klokken 19.

– Vi vil være 100 prosent sikre. Samtidig er ingen savnet fra Haukeli fjellstue, sier Rebnord.

Laster Twitter-innhold

NRK oppdaterer saken.

 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Godtar sand-bot

  Skien kommune godtar boten på 340.000 kroner
  for manglende rapportering av sanduttak på Geiteryggen. Styreleder Anita Ballestad i flyplasstyret sier de har svart Direktoratet for mineralforvaltning om at de aksepterer regninga.


  Sandkrater Geiteryggen
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • E18 åpen igjen i Bamble

  E18 ved Dørdal i Bamble er nå åpen i begge retninger etter berging av vogntoget. Føreren har forklart at det var en unnamanøver for et dyr som var grunnen til utforkjøringa, men politiet anmelder nå forholdet.