NRK Meny
Normal

Person funnet omkommet i Brevik

Politiet har funnet en død person i Brevik.

Død person funnet omkommet i Brevik

Det har pågått en større leteaksjon etter en mann i Brevik natt til tirsdag. Leteaksjonen har foregått både på land og i vann. En omkommet person skal ha blitt funnet på land.

Foto: Theo Aasland / Vika Media

Like etter klokken 05.00 tirsdag melder politiet om at de har funnet en død person i nærheten av sentrum av Brevik i Porsgrunn kommune.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark, sier til NRK like før klokken 09.30 at det ikke er grunn til å tro at noe kriminelt har tilstøtt mannen.

Leteaksjon


Det har pågått en stor leteaksjon etter en mann i 30-årene i Brevik, siden mandag kveld. Mellom 30 og 40 personer fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har deltatt i leteaksjonen, og også dykkere og båter ble kalt ut.

Det var etter bekymringsmeldinger fra familien at politiet valgte å sette i gang en leteaksjon. Politiet kan ikke bekrefte at den omkomne personen er den savnede 30-åringen.

– Vi har ikke noen sikker ID av personen enda, men vi jobber ut fra at det kan være den savnede, sier Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt.

– Vi har foretatt tekniske og taktiske undersøkelser på stedet personen er funnet. Avdøde blir nå fraktet til Oslo for obduksjon, sier Jansen.

Politiet skal ha fått melding fra pårørende ved 18-tiden mandag kveld. Familien skal sist ha hatt kontakt med den savnede søndag kveld.

 • Åpner for grågås-jakt

  Grunneiere på Jomfruland har fått ekstraordinær fellingstillatelse på Grågås til og med 8 april. Grågåsa spiser opp vinterforet som ligger ute, og er også upopulær blant hytteeiere fordi den skitner til området.

  Grågås
  Foto: Åsmund Asphaug
 • Fartskontroll

  Politiet har hatt fartskontroll på fylkesveg 37 ved Mæl i Tinn i dag. 6 bilførere ble tatt for å kjøre for fort. Alle ble målt til over 80 km i 60-sonen melder politiet, den høyeste hastigheten var 84 kilometer i timen.

  Politi
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK