NRK Meny
Normal

– Vi satser på sykehusklovner

– Vi vil gjøre det triveligere og lettere å være på sykehus. Derfor støtter vi sykehusklovner, sier distriktssekretær for LO i Telemark Irene Bordier Haukedal.

Sykehusklovnene

Sykehusklovnene gjør hverdagen triveligere for barn på sykehus.

Foto: Morten Eik

– Ofte krever vi noe og ofte er vi mot noe, men når vi hørte i Telemarkssendinga at sykehusklovnene vil etablere seg i Telemark, da fikk vi lyst til å bidra.

Vi har i første omgang 115.000 kroner.

Irene Bordier Haukedal

– Vi vil bidra til at sykehusopphold kan bli hyggeligere for barn, sier Irene Bordier Haukedal, i LO Telemark.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Vi i LO Grenland gir penger til forskjellige ting når vi har årsmøte. Vi bidro med 50.000.

Og Handel og Kontor og Fellesforbundet har bidratt, sier Torbjørn Holøs, LO i Grenland.

Nei fra regjeringa

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon som jobber for å løfte hverdagen for barn med alvorlige sykdommer, som har lange og mange dager på sykehus.

I fjor sa regjeringa nei til å støtte organisasjonen med statlige penger. Derfor er de avhengig av private pengegaver.

– Hvor stort er behovet for sykehusklovner, Torhild Rødseth Haugen, avdelingsleder for barneavdelingen og intensivavdelingen på Sykehuset Telemark.

– Vi har hatt besøk av sykehusklovner og det var bare positivt. Vi så hvor glade ungene blei. Og hvordan foreldrene blei betatt. Dette gjør en sykehusdag for pasienter, pårørende og ansatte mye triveligere.

Tre fra Telemark

Det er tre fra Telemark som ønsker å bli profesjonelle sykehusklovner. De skal gå på kurs i høst og få veiledning, Og komme i full drift fra januar 2016.

– Vi er takknemlig for initiativet fra LO for å få dette til. Det har stått på ressurser. Penger og kompetanse til å følge opp de som er under utdanning.

LO slutter ikke med sitt bidrag, men oppfordrer NHO og medlemsbedrifter til å gi, sier Irene Bordier Haukedal.

– Vi ønsker å være med å drifte dette i en tre års periode. Vi ser på dette som et positivt bidrag, sier Torbjørn Holøs.

 • Ekstraordinær bandtvang

  Nome kommune innfører ekstraordinær bandtvang av hundar. Rådyr og anna hjortevilt har vanskelege forhold på grunn av all snøen, og kommunen innfører bandtvang for å beskytte viltet.

 • Etterforskar vidare i Vrådal

  Politiet har mannskap i Vrådal i dag og morgon for å etterforske vidare i cannabissaka. Dei skal ransake og gjera beslag desse to dagane. Det er to veker sidan politiet fann fleire hundre cannabisplanter i eit tomt industribygg i Vrådal.

  Cannabisplanter
  Foto: Politiet
 • Fredar loft i Flatdal

  Riksantikvaren har freda ei loft på Uppigard Natadal i Flatdal. Andre høgda er eit mellomalderbygg, og somme av stokkane er frå 1431. Det er òg ei dør i bygget med store jarnbeslag, der jarnet truleg er eit Natadalsprodukt.

  Uppigard Natadal
  Foto: Eyolf Berg-Olsen