NRK Meny
Normal

– Vi satser på sykehusklovner

– Vi vil gjøre det triveligere og lettere å være på sykehus. Derfor støtter vi sykehusklovner, sier distriktssekretær for LO i Telemark Irene Bordier Haukedal.

Sykehusklovnene

Sykehusklovnene gjør hverdagen triveligere for barn på sykehus.

Foto: Morten Eik

– Ofte krever vi noe og ofte er vi mot noe, men når vi hørte i Telemarkssendinga at sykehusklovnene vil etablere seg i Telemark, da fikk vi lyst til å bidra.

Vi har i første omgang 115.000 kroner.

Irene Bordier Haukedal

– Vi vil bidra til at sykehusopphold kan bli hyggeligere for barn, sier Irene Bordier Haukedal, i LO Telemark.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Vi i LO Grenland gir penger til forskjellige ting når vi har årsmøte. Vi bidro med 50.000.

Og Handel og Kontor og Fellesforbundet har bidratt, sier Torbjørn Holøs, LO i Grenland.

Nei fra regjeringa

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon som jobber for å løfte hverdagen for barn med alvorlige sykdommer, som har lange og mange dager på sykehus.

I fjor sa regjeringa nei til å støtte organisasjonen med statlige penger. Derfor er de avhengig av private pengegaver.

– Hvor stort er behovet for sykehusklovner, Torhild Rødseth Haugen, avdelingsleder for barneavdelingen og intensivavdelingen på Sykehuset Telemark.

– Vi har hatt besøk av sykehusklovner og det var bare positivt. Vi så hvor glade ungene blei. Og hvordan foreldrene blei betatt. Dette gjør en sykehusdag for pasienter, pårørende og ansatte mye triveligere.

Tre fra Telemark

Det er tre fra Telemark som ønsker å bli profesjonelle sykehusklovner. De skal gå på kurs i høst og få veiledning, Og komme i full drift fra januar 2016.

– Vi er takknemlig for initiativet fra LO for å få dette til. Det har stått på ressurser. Penger og kompetanse til å følge opp de som er under utdanning.

LO slutter ikke med sitt bidrag, men oppfordrer NHO og medlemsbedrifter til å gi, sier Irene Bordier Haukedal.

– Vi ønsker å være med å drifte dette i en tre års periode. Vi ser på dette som et positivt bidrag, sier Torbjørn Holøs.

 • Gode resultater


  Fra nyttår og frem til vinterferien i uke åtte, hadde Telesenteret i Seljord en økning i omsetningen på 24,9 prosent. Senterleder Dag Christiansen er svært fornøyd med resultatet, skriver Vest Telemark Blad.

 • Økning for markahytter

  DNT opplever en markant økning og interesse for å leie hyttene som ligger bynært til i skogen, ikke langt fra vei og annen kommunikasjon. Simon Torgersen i DNT, sier interessen er stor over hele Østlandet der hyttene finnes.

 • Får kritikk

  Barneombudet kommer med krass kritikk mot Tinn kommune og har sendt en bekymringsmelding på kommunen til utdanningsdirektoratet, det skriver TA. Saken gjelder en elev som ikke har fått den spesialundervisningen hun hadde krav på.

 • Går for bru i Skjelvikdalen

  Nye Veier leverte i går forslag til reguleringsplan for strekningen E18 Langangen-Rugtvedt. I planen kommer det blant annet frem at Nye Veier går inn for bru over Skjelsvikdalen. På tross av store protester fra de lokale velforeningene.