NRK Meny
Normal

Pengene fra julegryta blir til hundrevis av matposer

SKIEN (NRK): Frelsesarmeen pakker tusenvis av matposer over hele landet før jul. – Vi opplever veldig mye takknemlighet, sier Øyfrid Storck.

Øyfrid Storck

VARME HJERTER: Korpsleder i Skien korps, Øyfrid Storck, sier innbyggernes giverglede kommer mange til gode før jul.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

I fjor kom det inn hele 32 millioner kroner i de 180 julegrytene rundt omkring i landet. Mange lurer på hva pengene går til, og hvem som får glede av dem.

– Cirka en tredel av innsamlinga går til mat som vi putter i matposer og gir ut én uke før julaften. Det er innbyggernes fortjeneste at vi kan hjelpe de menneskene som sliter økonomisk før jul, sier korpsleder Øyfrid Storck i Frelsesarmeen Skien.

Se video av hva som finnes i matpostene:

Har pakket 190 matposer

– Tøft å be om hjelp

Bare i Skien har frivillige i år pakket 190 matposer, melder Varden. De gis ut til mennesker i alle aldre.

– De som søker er i ulike livssituasjoner som gjør at de trenger hjelpen vår. Det kan være alt fra barnefamilier der foreldrene er arbeidsledige, til dem som har havnet i økonomisk uføre på grunn av sykdom.

– Er noen flaue når de henter matposen?

– Mange synes det er ekkelt. De kler seg i sine fineste klær, så det er ikke alltid lett å se at de sliter.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.