NRK Meny
Normal

Færre steder å få pass

Det blir færre steder som deler ut pass i Telemark. Fra høsten kutter politiet utdeling av pass ved fire lensmannskontor i fylket.

Pass som leveres over skranke

Fra høsten kan du bli nødt til å reise lenger for å få nytt pass til ferien.

Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Politiet vil, i framtiden konsentrere seg om færre kontorer som skal dele ut pass. Ved at færre kontorer deler ut pass, mener politiet at de vil spare penger på utskifting av utstyret som brukes til å registrere søkeren.

Legger ned

Fra 1.10. blir det ikke lenger utstedt pass ved Vinje lensmannskontor, Rjukan politistasjon og Bø og Sauherad lensmannskontor.

Les også:

Det er nå bare ved Bamble lensmannskontor, Grenland politistasjon (Skien), Kragerø politistasjon, Notodden politistasjon og Seljord lensmannskontor at det vil være mulig å få pass.

På sikt vil det også bli vurdert om man skal legge ned passutstedelse ved Bamble lensmannskontor.

Lenger reisevei

Politiet skriver at det vil være lenger reisevei til passkontoret for en del innbyggere, men at det vil være aksept for dette.

Politiet oppfordrer folk som skal ha pass om å orientere seg om reglene på internett: www.politi.no/tjenester/pass/

 • Anmelder skogeiere

  Organisasjonen Dyrenes Røst anmelder Cappelen og Løvenskiold-Fossum for brudd på dyrevelferdsloven. Skogeierne har satt ut tamme ender for at turister kan jakte. Jenny Rolness i Dyrenes Røst viser til at dyreeier ikke kan sette ut andunger, gjøre dem avhengige av foring, for så å ta fra dem maten.

 • Begge klubber kan straffes

  Både Fredrikstad FK og Notodden FK kan få straff av fotballforbundet. Direktør Nils Fisketjønn, sier de har skrevet til begge klubbene og bedt om en forklaring. Notodden mener det er urettferdig om de skal straffes for at fredrikstadsupportere skapte kaos.

 • Stopper på alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om at toget skal ha færre stopp kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid