NRK Meny
Normal

Barn: – Det beste med påsken er godteri

Porsgrunn (NRK): Barna ved Rønningen barnehage er ikke sikre på hvorfor vi feirer påske.

Påskeverksted Rønningen barnehage

Påskeverksted i Rønningen barnehage

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

På «Kapteinen», avdelingen for de eldste barna i Rønningen barnehage, er de i full sving med å lage påskepynt. De klipper og limer, alt fra fjær til bein og armer skal på plass. Støynivået er høyt, og stolt viser de frem sine ferske påskekyllinger.

Barnehagen forbereder til påske i tre dager. Barne- og ungdomsarbeider Anne Gabe sier de gjør dette for å gi barna en ordentlig påskefølelse:

– Det var først en påskevandring i Stridsklev kirke, så påskeverksted, og til slutt er det påskefrokost med foreldre. Vi gjør ikke så veldig mye rundt påske, men noen standard ting er alltid med. Påskevandringen i kirken er et tilbud som alle barnehagene i Porsgrunn får.

Påskeverksted, Rønningen barnehage

I barnehagen er de i full sving med å lage påskepynt til morgendagens påskefrokost

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Usikkerhet rundt påskens budskap

Hvorfor feirer vi påske?

– Jesus døde, sier Mia (5).

De fleste husker ikke så mye fra kirkevandring. Jesus er en del av historien, men hvilken rolle han spiller er det mye uvisshet omkring.

– Vi forteller det store bildet og om de store hendelsene, men veldig forenklet. Men vi trekker ikke frem de groveste detaljene om hva som skjedde. Vi fokuserer på tradisjoner og de viktigste helligdagene, forteller Gabe

Lek og morro i Rønningen barnehage

Det er tid til litt spill og lek selvom de lager påskepynt

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

– Det er gøy med påske

Det er et enstemmig ja som runger i rommet på spørsmål om påsken er gøy. Og alle er enige om hva som er det beste med påsken:

– Å finne påskeegg, for der er det godteri!

Josefine (6) syns det er ekstra stas med påskeharen, for han gjemmer påskegg i hagen. At det er snø ute er ingen hindring.

– Da gjemmer de det bare under snøen, og da får vi kaldt godteri.

Barna får ansvar

Under påskefrokosten slipper barna til. Da skal barna i samarbeid med de voksne stå for matlagingen.

– Jeg tror vi får lage vår egen mat til foreldrene, for det er vi barna som vet hva deres favoritt er. Jeg skal lage omelett til mamma og pappa, forteller Mille.

Alle barna har med seg en eller flere til påskofrokosten. Gabe er klar over at ikke alle foreldre har tid til å komme på påskefrokost.

– Da er besteforeldre eller søsken hjertelig velkommen

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes
 • Mangler 70 bøssebærere

  TV-aksjonen mangler 70 bøssebærere i Skien, det opplyser fylkesaksjonsleder i Telemark, Arild Flatland. Bøssebærerne starter å gå klokka 16.00, og Flatland oppfordrer folk til å ringe 02025 dersom de har mulighet til å bidra.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK