NRK Meny
Normal

Barn: – Det beste med påsken er godteri

Porsgrunn (NRK): Barna ved Rønningen barnehage er ikke sikre på hvorfor vi feirer påske.

Påskeverksted Rønningen barnehage

Påskeverksted i Rønningen barnehage

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

På «Kapteinen», avdelingen for de eldste barna i Rønningen barnehage, er de i full sving med å lage påskepynt. De klipper og limer, alt fra fjær til bein og armer skal på plass. Støynivået er høyt, og stolt viser de frem sine ferske påskekyllinger.

Barnehagen forbereder til påske i tre dager. Barne- og ungdomsarbeider Anne Gabe sier de gjør dette for å gi barna en ordentlig påskefølelse:

– Det var først en påskevandring i Stridsklev kirke, så påskeverksted, og til slutt er det påskefrokost med foreldre. Vi gjør ikke så veldig mye rundt påske, men noen standard ting er alltid med. Påskevandringen i kirken er et tilbud som alle barnehagene i Porsgrunn får.

Påskeverksted, Rønningen barnehage

I barnehagen er de i full sving med å lage påskepynt til morgendagens påskefrokost

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Usikkerhet rundt påskens budskap

Hvorfor feirer vi påske?

– Jesus døde, sier Mia (5).

De fleste husker ikke så mye fra kirkevandring. Jesus er en del av historien, men hvilken rolle han spiller er det mye uvisshet omkring.

– Vi forteller det store bildet og om de store hendelsene, men veldig forenklet. Men vi trekker ikke frem de groveste detaljene om hva som skjedde. Vi fokuserer på tradisjoner og de viktigste helligdagene, forteller Gabe

Lek og morro i Rønningen barnehage

Det er tid til litt spill og lek selvom de lager påskepynt

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

– Det er gøy med påske

Det er et enstemmig ja som runger i rommet på spørsmål om påsken er gøy. Og alle er enige om hva som er det beste med påsken:

– Å finne påskeegg, for der er det godteri!

Josefine (6) syns det er ekstra stas med påskeharen, for han gjemmer påskegg i hagen. At det er snø ute er ingen hindring.

– Da gjemmer de det bare under snøen, og da får vi kaldt godteri.

Barna får ansvar

Under påskefrokosten slipper barna til. Da skal barna i samarbeid med de voksne stå for matlagingen.

– Jeg tror vi får lage vår egen mat til foreldrene, for det er vi barna som vet hva deres favoritt er. Jeg skal lage omelett til mamma og pappa, forteller Mille.

Alle barna har med seg en eller flere til påskofrokosten. Gabe er klar over at ikke alle foreldre har tid til å komme på påskefrokost.

– Da er besteforeldre eller søsken hjertelig velkommen

 • Forbanna

  Bård Hoksrud støtter Sylvi Listhaug på sosiale medier. – Jeg er forbanna over opposisjonens herjinger mot Listhaug, og har klare meninger om flere i opposisjonen og KrF, men lar det være nå, sier Hoksrud.

  Bård Hoksrud
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Glad Listhaug trekker seg

  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er glad Listhaug trekker seg. – Vi kan ikke ha en justisminister som nører opp under farlige hatefulle ytringer, sier Vågslid. Hun forventer at den neste justisministeren vil jobbe mot ekstreme holdninger.

  Lene Vågslid.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Riktig at Listahug trekker seg

  Ordfører Bø, Olav Kasland fra Venstre, mener det var riktig av Sylvi Listhaug å trekke seg. Kasland sier Listhaug selv har stilt seg i en posisjon der hun ikke har Stortinget bak seg, men at ingen av de han har pratet med ventet at hun skulle trekke seg.

  Olav Kasland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Kan bli 20 arbeidsplasser

  Rådmannen i Fyresdal anbefaler politikerne å bruke 300 000 kroner på Moland Mekaniske AS. Pengene, som kommer fra kommunens næringsfond, vil sikre finansieringa for bedriften, noe som kan føre til 20 arbeidsplasser, skriver Vest Telemark Blad.