NRK Meny
Normal

To menn pågrepet etter narkotikabeslag

To menn fra Skien er pågrepet av politiet etter beslag av narkotika. Begge er innsatt i varetekt.

Laster kart, vennligst vent...

En person i 40-årene fra Skien som kjørte moped ble i ettermiddag jaktet av politiet, etter han ikke stoppet for kontroll. Mopedjakten stoppet på Falkum.

Mannen ble da siktet for kjøring av moped uten gyldig førerkort, og for kjøring av moped i ruset tilstand. Politiet tok også beslag i cirka 20 gram med amfetamin som føreren var i besittelse av.

I forbindelse med saken ble det dessuten ransaket en adresse på Falkum. Her ble det tatt beslag i 100 gram med hasj og 1800 stk. rivitroil-tabletter. Fra denne adressen pågrep politiet så en mann i 50-årene fra Skien.

Innsatt i varetekt

– Da Utrykningspolitiet forfulgte mopeden hadde vi grunn til å tro at føreren ikke stoppet for kontroll for å unndra seg ransakelse med tanke på brudd av narkotikalovgivningen, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Aadne Røilid.

Både mopedføreren og mannen som befant seg på adressen på Falkum ble pågrepet og innsatt i varetekt.

Mopeden ble hindret

Under mopedforfølgelsen, som startet i Lundedalen og endte på Falkum, ble både hastigheten til moped som ikke stoppet, trafikktettheten og andre trafikale forhold vurdert, beskriver politiet.

– Mopeden, som ikke var trimmet, holdt ikke høy hastighet. Den ble til sist hindret av et oppsatt hinder for en gangsti, sier operasjonsleder Røilid.

Mopedføreren ble ikke skadet i jakten.