NRK Meny
Normal

– En skremmende opplevelse

Da Silje Kverne og Snorre Bjorhusdal ba mannen plukke opp appelsinskallet han hadde kastet på bakken utenfor Kiwi-butikken i Skien, truet han dem med kniv.

Appelsinskall på handikapplass

Det var på denne parkeringsplassen ved Kiwi på Tollnes at knivdramaet fant sted torsdag ettermiddag.

Foto: Roald Marker / NRK

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 12.30 torsdag.

– Vi skulle handle på butikken, og så ble vi overfalt. Vi ble slått i ansiktet, dyttet, og så dro mannen en kniv. Det var ingen hyggelig opplevelse, forteller Silje Kverne til NRK.no.

Mannen hadde parkert bilen på tvers over en parkeringsplass for handikappede. Der sto han og skrelte en appelsin, og kastet skallet på bakken.

Jeg gikk forbi, og sa: «Det ser ut som du har mistet noe». Mannen svarte at han ikke hadde mistet noe, og at vi ikke skulle bry oss. Jeg påpekte også at han sto på en handikapplass, og det satte han lite pris på å bli fortalt.

– Videre sa jeg til ham at «søppel som ham sikkert ikke forstod sånt», og gikk. Da kom han og slo meg rett i ansiktet, sier Snorre Bjorhusdal.

Kiwi på Tollnes

Politiet i Telemark jobber med å finne mannen som truet de to.

Foto: Roald Marker / NRK

Løp mellom

Kjæresten Silje Kverne løp mellom, men da slo mannen henne også, ifølge Bjorhusdal.

– Hun gikk rett i bakken, fikk skrubbsår og ødelagt klærne sine. Jeg gikk mot ham igjen, men da dro Silje meg tilbake. Da dro han en kniv opp av lomma og kom etter meg.

Han forteller at flere kunder kom ut av butikken, og at mannen da kastet seg inn i bilen og forsvant.

Anmelder saken

Kverne og Bjorhusdal vil begge anmelde saken.

Mannen er nå pågrepet.

– Mannen, som er fra Skien, er satt i arrest, og vil bli avhørt, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Telemark politidistrikt.

NRK.no oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.