Ståle Knutsen er kjøkkensjef ved Jonas B. Gundersens Pizzarestaurant i Drammen. I tre år har han viet livet til å lage ekte Italiensk pizza, og han er ikke lei. Det er fordi god og enkel Italiensk pizza smaker optimalt.
Pizza
For å få til en perfekt Italiensk pizza må du bruke gode råvarer. Lag en tynn deig av durumhvete og ikke vanlig hvetemel. Den skal kjevles ut slik at den blir nesten så tynn som mulig.
Sausen
Tomatsausen er en av pizzaens tre hovedbestanddeler, og den blir best hvis du lager den selv. Skjær en vanlig løk i terninger og finhakk to hvitløksfedd. Stek/blank løken i en kjele eller en panne med litt olje. Tilsett 5 plommetomater eller klasetomater i terninger. Det er viktg at tomatene er skikkelig røde, faste og at de veier tungt i hånden når du holder dem. Tilsett gjerne noen flere tomater fra en boks. Ha i litt frisk oregano og noen revne basillikumblader, ikke hakkede. Basillikum taper aroma hvis du skjærer i bladene. La sausen koke i en halv time.
Steking
Når sausen er ferdig smører du den ut over pizzaendeigen. Skjær fersk mozarella i skiver og fordel jevnt ut over pizzaen. Stek pizzaen på 300-400 grader. For å få til en sprø bunn må du ha sterk varme. Er du riktig ivrig kan du kjøpe en flat lavastein som du kan legge i ovnen. Steinen gjør at temperaturen under pizzabunnen blir virkelig varm. Med så mange grader trenger pizzaen bare 5-10 minutters steking.
Servering
Når pizzaen er ferdig stekt, trenger den en siste hånd på verket. Hell over litt god oliven olje. Noen blader basillikum og litt nykvernet sort pepper. Hvis du ser etter har du en pizza med fargene til det Italienske flagget. Rød saus, hvit ost og grønne basillikumblader.