NRK Meny
Normal

Ordførerduell Fyresdal

Hør ordførerduellen mellom Erik Skjervagen (Ap) og Tone Irgens Veum (Sp) her.

Ordførerduell Fyresdal

ORDFØRERDUELL: Tone Irgens Veum (Sp), Erik Skjervagen (Ap) og NRKs Johs Apold

Valglogo

I Fyresdal har folket bare to lister å velge mellom: Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Bygdelista som første gang stilte i 1999 og som bidro til en fornying av fyresdalpolitikken, stiller ikke i år. Fyresdal var Arbeiderpartistyrt i hele etterkrigstida, men også i denne bygda kom opprøret mot ettpartistaten.

Det ble to perioder med bygdeliste-ordfører, før Senterpartipresten Bjørn Nome kom inn som ordfører i 2007, i samarbeid med Bygdelista. Men for fire år siden sørget den tidligere rådmannen, Erik Skjervagen, for et kraftig Ap-come back. 58 prosent av stemmene og rent flertall for Arbeiderpartiet.

En kontroversiell ordfører

Skjervagen er en markert ordfører – i sterk opposisjon til sentrale styresmakter, og sterk motstander av kommunesammenslåing.

Han har skapt en god del turbulens og diskusjon om egen rolle, fordi han ved siden av å være nærmest eneveldig ordfører – også er aktiv utøver og tilhenger av alternativ medisin. Skjervagen arbeider for å innføre alternativ behandling som en del av det kommunale helsetilbudet.

Senterpartiet mot Arbeiderpartiet

Eneste alternativ til Arbeiderpartiet ved valget, er Senterpartiet, som stiller med ny ordførarkandiat – Kjell Sverre Thoresen. Han har blitt syk – og er forhindret fra å drive valgkamp.

Det er derfor nummer to på lista, Tone Irgens Veum som må fronte partiet i valgkampen – men hun ser ikke på seg selv som ordførerkandidat. Det er ingen gunstig inngang til valget i Fyresdal for Senterpartiet.

Hør ordførerduellen her: