NRK Meny
Normal

Politiet og kommunen bekymret over Bandidos

SKIEN (NRK): Skien kommune er bekymret for aktiviteten til MC-klubben Bandidos. For en drøy uke siden ble de tatt opp som fullverdig medlem av Bandidos Norge.

Pressekonferanse om Bandidos

PRESSEKONFERANSE OM BANDIDOS: Skien kommune og politiet holder pressekonferanse om MC-klubben Bandidos.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det foreligger veldig god dokumentasjon fra politiet som har veldig god oversikt, og vi i kommunen har også vært på området der MC-klubben holder til, og vi har hatt branntilsyn. Det sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five til NRK.

Sammen med politiet har Skien kommune en lengre periode hatt fokus på MC-klubben Bandidos` aktiviteter i Strømdaljordet. 62 på Gulset i Skien.

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five vil ha MC-klubbene ut av landet.

Foto: Tom Andersen / NRK

Vi er veldig lite begeistret for å få denne MC-klubben til kommunen. MC-klubben Hells Angels har etablert seg og vært en stund i nabobyen vår, Porsgrunn. Der ligger aktiviteten litt nede nå, men vi har ikke hatt noe ønske om å få den type motorsykkelmiljø i Skien.

Bandidos er en såkalt "enprosentklubb", og har en lang historie for å være i konflikt med andre MC-klubber, og drive med ulike typer kriminalitet.

Ut av Telemark- ut av landet

Ordføreren legger ikke skjul på at hun ønsker motorsykkelklubben bort fra fylket.

– Vi vil ha dem ut av Telemark, og ut av landet. Det er tendenser som viser at flere kommuner får denne typen etableringer av slike klubber. Jeg kommer til å utfordre politiet og politikere til å ta tak i dette, for dette er et nasjonalt problem.

Klokken 11 i dag kalte politiet sammen med Skien kommune inn til pressekonferanse som omhandlet bekymringene rundt MC-klubben Bandidos.

Laster kart, vennligst vent...

Her holder MC-klubben Bandidos til i Skien.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK