NRK Meny
Normal

Politiet og kommunen bekymret over Bandidos

SKIEN (NRK): Skien kommune er bekymret for aktiviteten til MC-klubben Bandidos. For en drøy uke siden ble de tatt opp som fullverdig medlem av Bandidos Norge.

Pressekonferanse om Bandidos

PRESSEKONFERANSE OM BANDIDOS: Skien kommune og politiet holder pressekonferanse om MC-klubben Bandidos.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det foreligger veldig god dokumentasjon fra politiet som har veldig god oversikt, og vi i kommunen har også vært på området der MC-klubben holder til, og vi har hatt branntilsyn. Det sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five til NRK.

Sammen med politiet har Skien kommune en lengre periode hatt fokus på MC-klubben Bandidos` aktiviteter i Strømdaljordet. 62 på Gulset i Skien.

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five vil ha MC-klubbene ut av landet.

Foto: Tom Andersen / NRK

Vi er veldig lite begeistret for å få denne MC-klubben til kommunen. MC-klubben Hells Angels har etablert seg og vært en stund i nabobyen vår, Porsgrunn. Der ligger aktiviteten litt nede nå, men vi har ikke hatt noe ønske om å få den type motorsykkelmiljø i Skien.

Bandidos er en såkalt "enprosentklubb", og har en lang historie for å være i konflikt med andre MC-klubber, og drive med ulike typer kriminalitet.

Ut av Telemark- ut av landet

Ordføreren legger ikke skjul på at hun ønsker motorsykkelklubben bort fra fylket.

– Vi vil ha dem ut av Telemark, og ut av landet. Det er tendenser som viser at flere kommuner får denne typen etableringer av slike klubber. Jeg kommer til å utfordre politiet og politikere til å ta tak i dette, for dette er et nasjonalt problem.

Klokken 11 i dag kalte politiet sammen med Skien kommune inn til pressekonferanse som omhandlet bekymringene rundt MC-klubben Bandidos.

Laster kart, vennligst vent...

Her holder MC-klubben Bandidos til i Skien.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.

 • Ikkje måk deg inne

  Når folk måkar hustaka sine for snø, hamnar snøen ofte framfor vindauge og kjellardører. Dermed blir potensielle rømmingsvegar sperra om det skulle oppstå brann. Brannvesenet oppfordrar folk til å tenkje på at dei ikkje må måke seg inne.

  Mann måker tak
  Foto: Sjur Sætre / nrk
 • Laster Twitter-innhold
 • 56 unge nominerte til stipend

  56 ungdommar frå Telemark er nominerte til Drømmestipendet, som deler ut 100 stipend på 15.000 kroner til unge kulturutøvarar. I heile landet er 458 ungdommar nominerte til stipend. I siste halvdel av mars skal juryen vurdere kandidatane.