NRK Meny
Normal

Politiet og kommunen bekymret over Bandidos

SKIEN (NRK): Skien kommune er bekymret for aktiviteten til MC-klubben Bandidos. For en drøy uke siden ble de tatt opp som fullverdig medlem av Bandidos Norge.

Pressekonferanse om Bandidos

PRESSEKONFERANSE OM BANDIDOS: Skien kommune og politiet holder pressekonferanse om MC-klubben Bandidos.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det foreligger veldig god dokumentasjon fra politiet som har veldig god oversikt, og vi i kommunen har også vært på området der MC-klubben holder til, og vi har hatt branntilsyn. Det sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five til NRK.

Sammen med politiet har Skien kommune en lengre periode hatt fokus på MC-klubben Bandidos` aktiviteter i Strømdaljordet. 62 på Gulset i Skien.

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five vil ha MC-klubbene ut av landet.

Foto: Tom Andersen / NRK

Vi er veldig lite begeistret for å få denne MC-klubben til kommunen. MC-klubben Hells Angels har etablert seg og vært en stund i nabobyen vår, Porsgrunn. Der ligger aktiviteten litt nede nå, men vi har ikke hatt noe ønske om å få den type motorsykkelmiljø i Skien.

Bandidos er en såkalt "enprosentklubb", og har en lang historie for å være i konflikt med andre MC-klubber, og drive med ulike typer kriminalitet.

Ut av Telemark- ut av landet

Ordføreren legger ikke skjul på at hun ønsker motorsykkelklubben bort fra fylket.

– Vi vil ha dem ut av Telemark, og ut av landet. Det er tendenser som viser at flere kommuner får denne typen etableringer av slike klubber. Jeg kommer til å utfordre politiet og politikere til å ta tak i dette, for dette er et nasjonalt problem.

Klokken 11 i dag kalte politiet sammen med Skien kommune inn til pressekonferanse som omhandlet bekymringene rundt MC-klubben Bandidos.

Laster kart, vennligst vent...

Her holder MC-klubben Bandidos til i Skien.

 • Nytt kraftverk i Tokke

  Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt tillatelse til Skafså Kraftverk ANS til å bygge Hylebu kraftverk i Tokke kommune. Hylebu kraftverk vil produsere tilsvarende strømbruk til 210 hus.

 • Flere kvinner med høyere utdanning

  Det er flere kvinner enn menn med høyere utdanning i Telemark. Det viser nye tall om indikatorer for likestilling fra SSB. Andel kvinner med høyere utdanning i Telemark er 29,7 prosent. For menn er det 22,1 prosent.

 • Oppgang i antall nynorskelever

  Det har vært en oppgang i antall nynorskelever i Telemark. Det er 15 år siden Telemark har hatt en slik oppgang. Det er en liten oppgang, men den er symbolsk viktig, sier leder av Telemark Mållag, Sigbjørn Hjelbrekke.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra asylmottaket på Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.