NRK Meny

Var på fest - utvidet skjenketiden

Ordfører på Notodden, Jørn Christensen utvidet skjenketiden under verdensarvfesten i byen.

Jørn Christensen.

Notoddenordfører Jørn Christensen utvidet skjenketiden under verdensarvfest.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det er VG som skriver om hendelsen tirsdag kveld.

Christensen bestemte å utvide skjenketiden på puben Bellmann på Notodden, under en markering av verdensarvstatusen til Notodden og Rjukan, hvor han selv var til stede. Puben stengte ølserveringen klokken 0200, men Christensen bestemte seg for å utvide den.

– Grunnen til at jeg valgte å utvide skjenketidene var at mange dugnadsarbeidere kom inn på utestedet akkurat da skjenketiden var over. Det var veldig god stemning i lokalet, og jeg synes det var ille at de ikke skulle få ta seg en velfortjent pils. Jeg valgte derfor å bruke ordførermandatet til å gi dispensasjon for en halvtime ekstra skjenking, sier Christensen til VG.

Les også: Menigheter mot sen skjenking

– Beklager hvis jeg har gjort noe galt

Christensen sier til avisa at han ikke ser noe galt ved avgjørelsen, og understreker at det er lovlig med alkoholservering frem til klokken 0300 i Norge, men at man på Notodden har satt grensa til 0200.

– Arrangementet var historisk, og veldig spesielt. Jeg forstår at det er uvanlig at en ordfører gjør på denne måten, men jeg mener avgjørelsen min er helt uproblematisk, sier Christensen til avisa.

Han legger til at om han har gjort noe formelt feil, beklager han dette.

– Ikke en ordførers avgjørelse

Professor i forvaltningsrett Karl Harald Søvig ved Universitet i Bergen sier også til VG at en ordfører ikke kan bestemme skjenketidene selv.

– Dersom det ikke er bestemt i kommunestyret at ordføreren kan gjøre dette på egen hånd, er det per definisjon et brudd på kommuneloven, sier professoren.