NRK Meny
Normal

Ordfører i blanke messingen

Ordføreren er klar, nå ønsker han å vise alt.

Nudister bader

Naturister bader

Foto: Scanpix

Saamund Gjersund som er ordfører i Fyresdal ønsker nemlig å få naturistene til bygda, på egen strand. Og de kan få en slik strand dersom politikerne sier ja.

- Finner jeg et sted det passer seg, så bader jeg gjerne naken, sier han til NRK.

Det er Vest Telemark Blad som skriver at hotellet i kommunen stadig får spørsmål fra nederlendere og tyskere som lurer på om det er naturiststrand i kommunen, og Vestviken naturistforening har vært på befaring i idylliske Stykkjevika.

- Bad i vei

Ordføreren sier at dersom en finner et fint område som passer for alle, så er det helt greit.

- Jeg tror dette betyr noe for å få flere turister hit. Vi vet jo at mange ønsker et slikt tilbud, sier han.

 Han understreker at det ikke er noe forbud mot nakenbading i kommunen i dag dersom en finner et egnet sted som ikke berører andre. Og hva som skjer nå er litt usikkert.

- Jeg tror det som er aktuelt nå er at brukerne finner seg et egnet sted. Deretter kommer de til kommunen med en forespørsel, så skal vi se på det, sier han.

 • Til sjukehus etter slåstkamp

  Ein 18 år gammal mann er køyrd til sjukehus for sjekk etter ein slåstkamp i Bø. Det er ikkje kjend kor alvorlege skadane er.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.