NRK Meny
Normal

Ordfører gir bort 23 millioner

Ordføreren i Skien gir bort 23 millioner kroner til alle i Skien.

Rolf Erling Andersen
Foto: Foto/Grafikk: Svein H. Hansen/Nils M. Brandvik / NRK

Ordfører i Skien Rolf Erling Andersen, vil gi hver eneste husstand i Skien 1000 kroner av kommunens aksjeutbytte fra Skagerak Energi. Bamble- og porsgrunnsborgerne kan ikke vente seg samme julegave.

Ikke noe innfall

Kjære skiensborger, med julehilsen Rolf Erling Andersen. Det er ikke hvert år man får julegave fra selveste ordføreren. Men i år kan innbyggerne i Skien vente seg en noe spesiell gave. 1000 kroner til hver husstand. Det betyr at 23 millioner av Skagerak-utbytte går til innbyggerne selv. Men dette er langt fra et plutselig innfall, dette har Andersen kjempet for i mange år.

- Dette har jeg tenkt på i en 3-4 år. Jeg har tenkt at hvis jeg noen gang fikk muligheten til å dele ut noen penger fra overskuddet, så ville jeg gi noe av det tilbake til innbyggerne, sier Andersen.

Skiensfolket tar i mot forslaget med glede, og synes det er spenstig gjort av ordføreren. Dette mener skiensborgerne

Vil gi til fellesskapet

Men ordfører i nabokommunen Porsgrunn, Øystein Beyer, vil ikke åpne samme julesekk. Vi møter han midt i togparaden til Mental Helse, noe han nettopp ser som en mulig investering. Han vil gi til fellesskapet. - Jeg ser det som en mulighet

Og porsgrunnsfolket er enig med sin ordfører. De vil også ha tusen kroner