NRK Meny
Normal

Ordfører gir bort 23 millioner

Ordføreren i Skien gir bort 23 millioner kroner til alle i Skien.

Rolf Erling Andersen
Foto: Foto/Grafikk: Svein H. Hansen/Nils M. Brandvik / NRK

Ordfører i Skien Rolf Erling Andersen, vil gi hver eneste husstand i Skien 1000 kroner av kommunens aksjeutbytte fra Skagerak Energi. Bamble- og porsgrunnsborgerne kan ikke vente seg samme julegave.

Ikke noe innfall

Kjære skiensborger, med julehilsen Rolf Erling Andersen. Det er ikke hvert år man får julegave fra selveste ordføreren. Men i år kan innbyggerne i Skien vente seg en noe spesiell gave. 1000 kroner til hver husstand. Det betyr at 23 millioner av Skagerak-utbytte går til innbyggerne selv. Men dette er langt fra et plutselig innfall, dette har Andersen kjempet for i mange år.

- Dette har jeg tenkt på i en 3-4 år. Jeg har tenkt at hvis jeg noen gang fikk muligheten til å dele ut noen penger fra overskuddet, så ville jeg gi noe av det tilbake til innbyggerne, sier Andersen.

Skiensfolket tar i mot forslaget med glede, og synes det er spenstig gjort av ordføreren. Dette mener skiensborgerne

Vil gi til fellesskapet

Men ordfører i nabokommunen Porsgrunn, Øystein Beyer, vil ikke åpne samme julesekk. Vi møter han midt i togparaden til Mental Helse, noe han nettopp ser som en mulig investering. Han vil gi til fellesskapet. - Jeg ser det som en mulighet

Og porsgrunnsfolket er enig med sin ordfører. De vil også ha tusen kroner

 

 • Ville lade bilen – tok fyr

  I natt var det ein bilbrann ved Nome asylmottak. To personar fekk i seg røyk. Brannen starta medan bilen stod på tomgang. Det var lite straum på bilen, og eigaren ville forsøke å lade han ved å la han stå på tomgang. Politiet opprettar sak.

  Bilbrann Nome asylmottak
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Møtte ikkje opp til soning

  Politiet har gripe ein mann i 30-åra frå Porsgrunn som ikkje har møtt i fengsel for å sone ein dom. Mannen blir køyrd til fengselet i ettermiddag.

 • Tobias Lauritsen til Odd

  Klokka ti presenterer Odd ballklubb ein ny spelar. Forhandlingsleiar Erik Skredtveit i Pors stadfesta til Porsgrunns Dagblad tidlegare i dag at Odd og Pors har blitt einige om ein eingongssum for Tobias Lauritsen.

 • Bratsbergbana framleis stengt

  Bratsbergbana er framleis stengt etter snøfallet. Bane NOR jobbar på spreng med å rydde tre og få opna linja. Strekninga Nordagutu–Skien er stengt, medan Hjuksebø–Notodden er open for trafikk.

  Bratsbergbana
  Foto: BANE NOR