NRK Meny
Normal

Ordfører gir bort 23 millioner

Ordføreren i Skien gir bort 23 millioner kroner til alle i Skien.

Rolf Erling Andersen
Foto: Foto/Grafikk: Svein H. Hansen/Nils M. Brandvik / NRK

Ordfører i Skien Rolf Erling Andersen, vil gi hver eneste husstand i Skien 1000 kroner av kommunens aksjeutbytte fra Skagerak Energi. Bamble- og porsgrunnsborgerne kan ikke vente seg samme julegave.

Ikke noe innfall

Kjære skiensborger, med julehilsen Rolf Erling Andersen. Det er ikke hvert år man får julegave fra selveste ordføreren. Men i år kan innbyggerne i Skien vente seg en noe spesiell gave. 1000 kroner til hver husstand. Det betyr at 23 millioner av Skagerak-utbytte går til innbyggerne selv. Men dette er langt fra et plutselig innfall, dette har Andersen kjempet for i mange år.

- Dette har jeg tenkt på i en 3-4 år. Jeg har tenkt at hvis jeg noen gang fikk muligheten til å dele ut noen penger fra overskuddet, så ville jeg gi noe av det tilbake til innbyggerne, sier Andersen.

Skiensfolket tar i mot forslaget med glede, og synes det er spenstig gjort av ordføreren. Dette mener skiensborgerne

Vil gi til fellesskapet

Men ordfører i nabokommunen Porsgrunn, Øystein Beyer, vil ikke åpne samme julesekk. Vi møter han midt i togparaden til Mental Helse, noe han nettopp ser som en mulig investering. Han vil gi til fellesskapet. - Jeg ser det som en mulighet

Og porsgrunnsfolket er enig med sin ordfører. De vil også ha tusen kroner

 

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK