Ordfører drar DAB-sjefen til bygda

DRANGEDAL: Ordføreren klaget på dårlig DAB-dekning i kommunen. Svaret han fikk var å sjekke mottaksapparatet. Nå beklager Digitalradio Norge og tar turen for å se på forholda.

Tor Peder Lohne

Ordfører i Drangedal, Tor Peder Lohne, fortviler over at det enkelte steder er dårlig DAB-dekning i kommunen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg får med jevne mellomrom tilbakemeldinger fra fastboende og veifarende om at det ikke er DAB-dekning og om noe kan gjøres, sier Tor Peder Lohne som er ordfører for Senterpartiet i Drangedal kommune i Telemark.

Denne uken vedtok Stortinget at slukkingen av FM-nettet skal gå som planlagt, med start i Nordland 11. januar. I Telemark er tidspunkt for slukking satt til 26. april.

Drangedalsordføreren er lite fornøyd med dekningen og ønsket å gjøre Digitalradio Norge oppmerksom på problemet. Det viste seg å ikke være så enkelt. Først fant han ikke noen kontaktadresse, men da han omsider oppnådde kontakt ble han oppgitt over responsen han fikk.

– Område uten dekning

– Da var svaret at jeg måtte sjekke mottakerutstyret mitt. Og etter det jeg forstår er det et svar mange får når de henvender seg og melder om problemer med signalene, sier han og understreker at det jo ikke var det han ønsket å formidle.

– Mitt poeng var at her er det et område uten dekning, et område de selv gjennom sine dekningskart har dokumentert er uten dekning, så da var vår hensikt å prøve å få til en forbedring på det, fortviler ordføreren som synes han ikke fikk et veldig godt svar.

Daglig leder for Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, beklager mottakelsen ordføreren fikk og sier forklaringen nok ligger i at de jo hjelper veldig mange med utstyret.

Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge

Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge beklager svaret ordføreren fikk.

Foto: Tore Guriby

Inviterer seg selv til bygda

– Ordføreren har nok havnet i en samtale hvor man trodde at det gjaldt dekning på stedet for han, sier han og forklarer at de hjelper veldig mange på telefon, nett eller ved å reise ut og at mange av disse trenger råd og tips om hvordan den nye digitale radioen fungerer eller skal monteres.

– Det blir ikke 100 prosent dekning i landet vårt, men vi gjør jo alt vi kan for at det skal være dekning på de fleste steder der folk bor og ferdes fordi vi jo vil ha med oss alle lytterne videre over til DAB selvfølgelig, sier han og inviterer ordføreren med seg på en måletur.

– Jeg vil egentlig invitere meg hjem til Drangedal også får vi finne ut av dette, sier han.

Drangedalsordføreren ser nå fram til besøket og understreker at han ikke har noe imot DAB.

Mitt ankepunkt er at før FM-nettet slukkes må vi i hvert fall være trygge på at tdet er dekning der det er FM-dekning i dag slik Stortinget har fastslått, avslutter han.