NRK Meny
Normal

Ordfører ber folk vise omsorg

Ordføreren i Bamble ber folk om å vise omsorg for de involverte etter at Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død, og en politimann er siktet for drap. Samtidig ønsker han at spekulasjoner på sosiale medier unngås.

Jon Pieter Flølo

Ordføreren i Bamble, Jon Pieter Flølo ber folk vise omsorg.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Jon Pieter Flølo ber folk om å vise omsorg for de involverte i saken der en politimann er siktet for forsettlig drap på 33 år gamle Linn Madelen Bråthen fra Bamble.

Ordføreren kjenner til den siktede politimannen fra sin tidligere karriere i politiet. Han kjenner også til Linn Madelen Bråthen via sin rolle som ordfører i Bamble kommune.

– Alle synes det er fryktelig leit. Det er en spesiell sak og alle involverte synes dette er trist. Jeg føler veldig med de pårørende som sitter igjen med sorgen etter å ha mistet Linn Madelen Bråthen, sier Flølo.

Flølo sier at han også føler med familien til den siktede.

Dette er virkelig trist for alle de berørte, sier Jon Pieter Flølo til NRK.no.

Les også:

– Veldig mange spørsmål og spekulasjoner

Ordføreren har opplevd en del spekulasjoner om hvem polititjenestemannen kan være på sosiale medier. Han erkjenner at slike spekulasjoner er vanskelig å unngå, men ber folk om å begrense rykter og heller avvente for å se hva politiet kommer frem til.

– Det er veldig mange spørsmål og spekulasjoner. Det pågår mange meningsytringer på de sosiale mediene. Men vi må gi politiet den tida de trenger for å avklare hva som har skjedd. Spekulasjoner vil naturligvis være der i en slik sak, men vi må vente og se hva politiet kommer frem til, sier Flølo.

Flølo sier at slike spekulasjoner på sosiale medier kan være uheldige.

– Når navn til siktede ikke var kjent så var det en del spekulasjoner om hvem dette kunne være. Det kan ofte være uheldig for dem som uskyldig kommer inn i en sosial media-diskusjon. Jeg tror man skal være litt forsiktig med det. Men samtidig har jeg forståelse for at det alltid vil være spekulasjoner, sier ordføreren.

Breviksbrua

Breviksbrua, der politiet mener politimannen dyttet eller kastet venninnen utfor.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Ikke vært borti lignende

Jon Pieter Flølo har selv jobbet i politiet i over 30 år. Han husker ikke å ha vært borti en liknende situasjon hvor en politimann har blitt siktet for forsettlig drap.


Nå ønsker Flølo at folk heller viser omsorg for de involverte og overlater det til politiet å finne ut hva som skjedde natt til lørdag 3. august.