Opprettholder siktelse etter vitneavhør

Vitner sier de har sett at den 59 år gamle kvinnen i Kragerø ble slått eller truffet av en håndbevegelse, i forkant av at hun ble funnet død lørdag kveld.

Dødsfall Kragerø

Det er lagt ned blomster på steder der kvinnen døde lørdag kveld.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi mener vi har grunn til mistanke i forhold til voldsutøvelse. Vi har vitnebeskrivelse som beskriver et slag, eller en armbevegelse, mot den avdøde kvinnen og som skal ha truffet henne.

Ingrid Øygarden

Politiadvokat Ingrid Øygarden sier siktelsen mot 35-åringen opprettholdes.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det sier politiadvokat Ingrid Øygarden. Dermed opprettholdes siktelsen mot en 35 år gammel mann, som ble siktet for kroppskrenkelse søndag kveld etter at en 59 år gammel kvinne døde i Kragerø lørdag kveld.

Det er fortsatt uklart akkurat hva som skal ha skjedd lørdag kveld. Den 59 år gamle kvinnen ble da funnet død i Kragerø, etter å ha vært ute og spist med en beboer ved institusjonen der hun jobbet. Det er beboeren som nå er siktet for kroppskrenkelse i saken.

Politiet har tidligere uttalt at det er usikkert om kvinnen ble utsatt for vold før hun døde. Siden lørdag har politiet gjennomført flere vitneavhør og en rundspørring.

Usikkert om 35-åring kan avhøres

Ifølge politiet vil det bli foretatt en primærpsykiatrisk undersøkelse av den 35 år gamle beboeren i løpet av uka.

En sakkyndig psykolog skal da vurdere hvorvidt 35-åringen er tilregnelig, og konklusjonen vil avgjøre om mannen skal avhøres eller ikke, forteller Øygarden.

Mannens forsvarer, Bjørn Nærum, sier også at tilregneligheten til den siktede blir avgjørende for videre arbeid i saken.

– Det er to ting som er viktig å få oversikt over nå. Hendelsesforløpet og obduksjonsrapporten. Før dette er på plass vet vi veldig lite om selve saken, sier Nærum.

Arbeidstilsynet er koblet inn i saken

Inger Lysa

Inger Lysa er rådmann i Kragerø kommune.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Den 59 år gamle kvinnen obduseres trolig mandag, men en foreløpig obduksjonsrapport vil ikke være klar før om noen dager. Politiet håper den foreløpige obduksjonsrapporten, samt vitneavhør kan gi svar på hvordan kvinnen døde.

Arbeidstilsynet er koblet inn i saken og politiet etterforsker også om kommunen har fulgt rutinene da den 59 år gamle kvinnen var på tur med en beboer på institusjonen der hun jobbet.

Rådmann i Kragerø kommune Inger Lysa sier kommunen føler seg trygge på at det var forsvarlig bemanning i boligen lørdag.

– Ting gikk på en ordinær måte lørdag, sier hun.

Fylkesmannen avdekket nylig fem lovbrudd i kommunens tilbud til psykisk utviklingshemmede. Men Lysa advarer sterkt mot å trekke forbindelser mellom rapporten og dødsfallet lørdag.