NRK Meny
Normal

Operasjonsleder: – Politiet har vært dyktige i natt

Fire personer er tatt for fyllekjøring. Tre personer har kjørt uten førerkort, og til sammen tre personer har mistet lappen for fyllekjøring og fartsovertredelser i går kveld og i natt. I tillegg til slåsskamper og innbrudd.

Vidar Aaltvedt

DYKTIG POLITI: Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt forteller at politiet har vært aktive i natt.

Foto: Anders Jølstad

I løpet av natt til torsdag har det til sammen vært ni hendelser der politiet har kommet med sanksjoner.

– Jeg tror for så vidt at det ikke er uvanlig. Det er heller det at politiet har vært dyktige og luket ut de som ellers skulle vært luket ut, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Likevel er det ikke vanlig at fire personer blir tatt for fyllekjøring i løpet av en vanlig ukedag, bekrefter operasjonslederen.

– Det er ikke ofte vi tar så mange fyllekjørere på en ukedag, men det betyr ikke at færre vanligvis fyllekjører. Politiet har vært flinkere til å stoppe de rette personene.

Han trekker frem en hendelse der samme mann ble stoppet for fyllekjøring to ganger samme kveld.

– Mannen som kjørte av veien i Drangedal onsdag kveld, og ble stoppet, fikk på merkeligvis tilgang til bilen sin igjen. Få timer senere kjørte samme mann ut igjen og ble nok en gang siktet for fyllekjøring, forteller Aaltvedt.

Mannen ble ikke skadet i noen av utforkjøringene.

Her er politiloggen for i natt og i går kveld:

  • Tokke 03.02. Kjørte uten lappen: Politiet stoppet en 42 år gammel mann fra Notodden som kjørte bil til tross for at han ikke hadde førerkort på E134 ved kjærka i Høydalsmo. Bilen hadde ikke ansvarsforsikring og ble avskiltet på stedet.
  • Skien kl. 01.42. Slåsskamp i Skien: Det var mange folk som slåss i Henrik Ibsensgate. Politiet sendte flere patruljer dit og fikk roet ned gemyttene. En time senere måtte politiet bortviste tre unge menn fra sentrum. En av dem, en 24 år gammel mann fra Bamble, kom tilbake til sentrum og stedet han ble bortvist fra. Han vil bli anmeldt og kan vente seg en straff.
  • Skien kl. 00.58. Full og kjørte av veien:
    Laster Twitter-innhold
  • Porsgrunn 00.11. Raserte blomsterbutikk: Politiet pågrep og satt i arrest en kjenning på 32 år fordi han brøyt seg inn i Hammondgården og raserte blomsterbutikken der.
  • Notodden kl. 23.26. Full og uten førerkort: UP stoppet en mann på 25 år på E134 ved Heibøkåsa som kjørte bil. Han var ikke edru og hadde heller ikke førerkort.
  • Porsgrunn 22.56. Kjørte i fylla: UP stoppet en mann på 20 år på Frednes som kjørte bil beruset. Heller ikke han hadde førerkort.
  • Porsgrunn kl. 22.38. Kjørte uten lappen: UP stoppet en mann som kjørte bil på Hydrosletta. Det skulle han ikke ha gjort, hans førerkort var nemlig inndratt.
  • Notodden. Kjørte for fort og mistet lappen: I går kl. 20.56 passerte en 26 år gammel kvinne laserkontroll på E134 ved Tuven. Hun kjørte med en hastighet av 95 km/t i 60-sone. Kl. 21.06 passerte en 57 år gammel kvinne fra Haugesund samme sted i 97 km/t.

Til legevakt etter husbrann

I tillegg til disse hendelsene har det brent i en bolig i Porsgrunn i natt.

Klokken 00.15 begynte det å brenne i et hus i Grønlivegen. Familien på fire som bodde i huset ble alle sendt til legevakta med røykskader. Det begynte å brenne på kjøkkenet og det ble store røykskader inne. Det var ikke mulig for familien å bo i huset i natt. Familien måtte derfor overnatte hos familie et annet sted i byen. Politiet vet ennå ikke årsaken til brannen.