NRK Meny
Normal

Flere politikolleger står høyest på ønskelista

Flere politifolk på jobb er det ansatte i politiet ønsker seg mest, viser en ny undersøkelse.

Stine Benjaminsen Nygård

Stine Benjaminsen Nygård, som er leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, sier at hun og hennes kolleger stadig opplever at det er for få på jobb.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø

Politiets fellesforbund bør heller jobbe for å få mer ressurser til politiet, enn at politifolk skal få høyere lønn. Det viser undersøkelsen politiforum har gjort blant over 1 200 ansatte i politiet.

Utstyr og folk

Undersøkelsen viser også at ansatte i politiet er mindre opptatt av generell bevæpning, enn lønn og ressurser til politiet.

– Det undersøkelsen forteller meg er at mange politifolk skulle ønske de kunne gjøre en bedre jobb enn det de får gjort i dag, sier Stine Benjaminsen Nygård, som er leder i politiets fellesforbund i Telemark.

Hun utdyper videre hva som skal til.

– Flere kolleger og bedre teknisk utstyr, sier hun.

Les også:

– Stadig for få

– Hvorfor er ansatte i politiet så opptatt av at politiet skal få mer ressurser, at til og med egen lønn er underordnet?

– Det er fordi vi, heldigvis, har mange idealister ansatt i politiet, som har gått inn i dette yrket for å gjøre en god jobb for publikum. Men når man stadig opplever at det er for få folk på jobb, så går det utover ambisjonen man har om å gjøre en god jobb, sier hun.

– Hvor vanskelig synes du ressurssituasjonen i politiet er?

– Vi opplever til stadighet at det skulle vært flere hender, og det gjelder både på etterforskersiden, på sivilsiden og på operativ side, sier hun.