NRK Meny
Normal

Ønsker regional flyplass på Notodden

Fylkesrådmannen i Telemark vil se på muligheten for en regional flyplass på Notodden. – En spennende tanke at en regional flyplass plasseres i et området hvor mye av næringslivet er i aktiv vekst, sier Evy Anni Evensen.

Notodden flyplass

Notodden flyplass kan bli en regionalflyplass i 2016. Kongsbergregionen vil nå utforske muligheten for å utvide flyplassen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Notodden–Kongsbergregionen er en veldig aktiv næringsregion, å se på flyplassens betydning i denne sammenhengen syntes jeg er viktig, sier Fylkesrådmann i Telemark, Evy Anni Evensen.

Fylkesrådmannen foreslår å støtte utredningen, som skal se på muligheten for en regional flyplass på Notodden, med 300 000 kroner.

Buskerud fylkeskommune har tidligere vedtatt at de vil bidra med samme sum, dersom Telemark stiller seg bak prosjektet.

Les også:

– En spennende tanke

Evy-Anni Evensen

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, foreslår å støtte utredningen av en regional flyplass på Notodden med 300 000 kroner.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Prosjektet vil hjelpe å sikre infrastruktur og gode rammevilkår for næringslivet og for folk som bor i Kongsbergregionen og i øvre Telemark, skriver Fylkesrådmannen i forslaget.

Evensen tror forprosjektet vil gi svar på hvilken rolle Skien lufthavn og Notodden flyplass vil ha i fremtiden.

– Det er en spennende tanke at en regional flyplass plasseres i det området hvor mye av næringslivet, knytta opp mot vestlandet, er i aktiv vekst. Dette må vi vurdere opp mot den rollen Skien lufthavn har, og det tror jeg vi får et grunnlag for når denne utredningen er klar.

Regional flyplass i 2016

Utredningen skal se på muligheten, og om området egner seg, for en regional flyplass. Det er Kongsbergregionen som eier prosjektet og daglig leder Håvard Fossbakken er glad for at Buskerud fylkeskommune og fylkesrådmannen i Telemark er positive.

– Vi har som mål å få på plass en regionflyplass i løpet av 2016, men det vil prosjektet avklare om er mulig.

– Dette er ikke noe vi kan bestemme selv. Her må staten være med, det må vurderes opp mot det samla samferdselsbehovet i landet. Men vi mener at vi har gode argumenter, og med det næringspotensialet som ligger her, så er dette aktuelt, sier Fossbakken