NRK Meny
Normal

Aksjon mot spilleautomater

- Det må en felles aksjon til for å bli kvitt alle spilleautomatene i Seljord. Det mener daglig leder av Sjøormen kro, Alf Garvik.

 

Spilleautomater
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Tidligere har driver av Shellstasjonen i Seljord Lasse Midtrø bedt ordføreren om hjelp med en kontrakt mellom Norske Shell og Redningsselskapet. Kontrakten gjør at Midtrød må beholde automatene på stasjonen.

Nå får han altså støtte av daglig leder på Sjøormen kro Alf Garvik. Han ønsker også å kvitte seg med automatene men mener at han ikke kan gjøre det alene.

Ser folk som bruker mye penger

- Jeg tror ikke det hjelper for oss på kroa at vi fjerner våre automater dersom de andre beholder sine. Da vil problemene bare forskyve seg, sier han.

Stadig oftere ser han folk som bruker mye penger på automatene. Og han er ikke i tvil om at det er folk som er spilleavhengige som trekkes mot automatene.

- Det er flere og flere som vi stadig ser ved automatene, og de bruker mye penger, for mye penger på dette, sier Garvik.

 

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.