NRK Meny
Normal

Ond konge bekjempes

I skogen rett utenfor Skien sentrum pågår en kamp på liv og død.

Eventyrfilm
Foto: NRK

Det fektes og sloss. Folk løper for livet, kledd i drakter som bringer tankene flere hundre år tilbake i tid.

Alt spilles inn på video. For i snart ett år har en kameratflokk jobbet med prosjektet. En langfilm med handling fra middelalderen.

SE KLIPP FRA FILMEN HER: Filmtrailer

Gjør alt selv

Den onde kongen Zorgods har gjort en pakt med djevelen, og er i ferd med å erobre hele verden. Bare tre tapre helter, prinsesse Saksifraga, rai-krigeren Ching-ching og lommetyven Knark kan redde verden. Med magiske medaljonger leter de etter en bortgjemt kniv. Det eneste våpenet som kan drepe den onde kongen.

De tre vennene Andra Landsverk, Simen Mustvedt og Guro Ødesneltvedt har jobbet med filmprosjektet i snart ett år. Handlingen i filmen er klart inspirert av eventyrfilmer som Ringenes Herre, Narnia og Harry Potter.

Ungdommene gjør alt selv, skriver manus, filmer og lager kostymer. Simen har hovedansvaret for kostymene. Klær fulle av detaljer.

Eventyrfilm
Foto: NRK

Filmdrømmen

Filminnspillingen foregår i skogen der de bor. Her er det bygget opp et stort middelalderfort med forsvarsverk og torgboder. I deler av tømmerfortet er det laget forskjellige rom for de ulike delene av handlingen. Som i et ordentlig filmstudio.

De ulike opptaksstedene er spredd rundt om i skogen – med forskjellige naturtyper og terreng. Når det er snakk om større slagscener, blir foreldre, søsken og venner hyret inn som statister.

Ungdommene har laget flere kortfilmer tidligere. Nå er de i gang med sin første langfilm. Drømmen er at det ferdige produktet kan vises offentlig for et større publikum enn søsken, foreldre og familier.

Og drømmen for framtiden er klar.

- Å få en jobb innen filmen. Som skuespiller, eller regissør, sier Andrea Landsverk.

SE TV-INNSLAGET: Eventyrfilm

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.