NRK Meny
Normal

Ond konge bekjempes

I skogen rett utenfor Skien sentrum pågår en kamp på liv og død.

Eventyrfilm
Foto: NRK

Det fektes og sloss. Folk løper for livet, kledd i drakter som bringer tankene flere hundre år tilbake i tid.

Alt spilles inn på video. For i snart ett år har en kameratflokk jobbet med prosjektet. En langfilm med handling fra middelalderen.

SE KLIPP FRA FILMEN HER: Filmtrailer

Gjør alt selv

Den onde kongen Zorgods har gjort en pakt med djevelen, og er i ferd med å erobre hele verden. Bare tre tapre helter, prinsesse Saksifraga, rai-krigeren Ching-ching og lommetyven Knark kan redde verden. Med magiske medaljonger leter de etter en bortgjemt kniv. Det eneste våpenet som kan drepe den onde kongen.

De tre vennene Andra Landsverk, Simen Mustvedt og Guro Ødesneltvedt har jobbet med filmprosjektet i snart ett år. Handlingen i filmen er klart inspirert av eventyrfilmer som Ringenes Herre, Narnia og Harry Potter.

Ungdommene gjør alt selv, skriver manus, filmer og lager kostymer. Simen har hovedansvaret for kostymene. Klær fulle av detaljer.

Eventyrfilm
Foto: NRK

Filmdrømmen

Filminnspillingen foregår i skogen der de bor. Her er det bygget opp et stort middelalderfort med forsvarsverk og torgboder. I deler av tømmerfortet er det laget forskjellige rom for de ulike delene av handlingen. Som i et ordentlig filmstudio.

De ulike opptaksstedene er spredd rundt om i skogen – med forskjellige naturtyper og terreng. Når det er snakk om større slagscener, blir foreldre, søsken og venner hyret inn som statister.

Ungdommene har laget flere kortfilmer tidligere. Nå er de i gang med sin første langfilm. Drømmen er at det ferdige produktet kan vises offentlig for et større publikum enn søsken, foreldre og familier.

Og drømmen for framtiden er klar.

- Å få en jobb innen filmen. Som skuespiller, eller regissør, sier Andrea Landsverk.

SE TV-INNSLAGET: Eventyrfilm